Френска ТВ снима филм за Пречиствателната станция в Меден рудник

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:40 / 11.11.2010
1393
Екип на френската телевизия "Франс 3" засне днес в Бургас филм за новата Пречиствателна станция за отпадъчни води в кв. "Меден рудник". Във филма тя ще бъде представена като пример за добра европейска практика за опазване водите на
Черно море.

"Франс 3" е вторият по големина държавен френски телевизионен канал, част от медийната група France Télévisions. Филмът за Бургас ще бъде излъчен в рамките на седмично предаване за Европа, представящо разнообразни теми от различни европейски страни. Бургас е избран да бъде фокус на продукцията, след като екип на френската телевизия разбира за модерната пречиствателна станция, изградена преди по-малко от година тук по проект, финансиран със средства от предприсъединителните фондове на ЕС. Те решават, че ПОСВ - "Меден рудник" е добър пример за това, как местните и държавните власти, заедно с европейските институции работят успешно за опазването на околната среда.

Координаторът на проекта Виолета Недева от МОСВ, инж. Маслев от ВиК - Бургас, представители на Община Бургас и на фирмата-изпълнител на обекта, показаха на телевизионерите модерните съоръжения за пречистване на отпадъчни води и разказаха подробно за проекта и реалните ползи от него за Бургас и опазването на околната среда в региона.

Новата ПСОВ беше официално открита през месец март 2010 г. Тя е изградена по Проект "Събиране и пречистване на отпадъчните води на к-с "Меден рудник" - гр. Бургас, България", финансиран по програма ИСПА, Мярка 2002 BG 16 P PE 009. Стойността й е 6.5 млн. евро, част от които са държавно съфинансиране. Сегашният капацитет на станцията е да обслужва 45 000 жители. В момента Община Бургас подготвя проект за разширение на ПОСВ - "Меден рудник", за да може тя да отговори на непрекъснато растящите нужди на най-големия бургаски жилищен комплекс.


Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
26.01.2010 Възрастната жена, пострадала след взрива в Айтос, е в тежко състояние
26.01.2010 Газова бутилка избухна в Айтос и рани баба и двете й правнучета
25.01.2010 Изписват 7-годишното, пострадало при взрива в Меден рудник
24.01.2010 Печка за твърдо гориво гръмна в Меден рудник
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).