Фотоизложба в автобус насред Морската градина

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:57 / 12.03.2013
1387
"Включи града" продължава и тази година с необичайните трансформации на познатите изкуства и пространства. В рамките на фестивала, който ще се проведе от 22 до 24 март в Морската градина на Бургас, заедно с концертите, пърформансите, кино прожекциите, уъркшопите и артинсталациите, публиката на фестивала ще бъде въвлечена в едно истинско фотоприключение. То ще предложи на любителите на статичното изкуство няколко фото-изложби, които освен със своята арт стойност, ще впечатляват и с мястото, на което са експонирани.

Тази година и градският транспорт отваря своите врати за изкуството в рамките на "Включи града". На площада пред Пантеона ще бъде паркиран Автофотобус, в който публиката ще може, без да плаща автобусен билет, да направи пътуване до различни места и да срещне хора чрез фотографиите на Бургаската фотографска общност. Автобусът, който ще се включи като арт пространство във "Включи града" е вече познат като такова още от края на миналата година, когато беше изрисуван с графити, представящи най-характерното за културата на Бургас.

Фотоизложбата "Включи обектива" пък ще ни върне година назад, представяйки най-интересните моменти от първото издание на фестивала през 2012 г. Фотографиите - 25 на брой, са създадени в рамките на Уъркшоп по журналистика , организиран от Дружество на журналистите - Бургас за миналогодишното издание на фестивала. Изложбата ще бъде експонирана в стъкления корпус на Културен център Морско казино, така че ще може да бъде виждана отвън както от специално дошлите да я видят, така и от случайните минувачи.

И разбира се, какъв би бил бургаският фестивал без своето море? По време на "Включи града" морското дъно ще разпръсне своите прелести и ще покаже красотата, която се спотайва под морското равнище в близост до родния ни град. Представители от Водолазно училище "Синхрон" ще представят на публиката свои фотографии под открито небе, в близост до самото море - до Графична база, и за пореден път ще накарат бургазлии да се почувстват горди от това, че имат привилегията да са родени именно тук.

Всички събития са с вход свободен, а повече информация за програмата ще намерите на www.vkluchigrada.com.


Виж коментарите (0)

Още по темата (59):
16.06.2015 "Алиса в страната на чудесата" събра 200 деца на приказно шествие
15.06.2015 Светещи роботи подлудиха над 1000 зрители на Пантеона
15.06.2015 Голям интерес на бургазлии към "Включи града"
12.06.2015 “Включи града 2015" очаква своята публика през уикенда
11.06.2015 Уникален огнен спектакъл за "Включи града" в Бургас
09.06.2015 Жана Бергендорф ще пее на фестивала "Включи града"
Още новини от Новини от Бургас:
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).