Фестивалът на арменската култура събира над 130 участници в Бургас

Автор: Екип на Burgas24.bg
Коментари (0)
07:00
500
В третото издание на ,,Ереван в Бургас", което ще се проведе днес ще събере самодейни и читалищни състави от Бургас, Русе, Варна, Хасково, Комотини (Гърция) и Букурещ (Румъния)

Тази година фестивалът ще обедини творчеството на повече от 130 деца и юноши в танцовото и певческото изкуство от цяла България и чужбина. Гостите от Гърция и Румъния ще се включат в дефилето на участниците, което ще започне в 10:00 часа от Арменската църква. Маршрутът на шествието ще мине по улица "Богориди“ до Приморски парк, където е и Паметникът на признателните арменци.

По време на дефилето участниците ще спират за флашмоб, който ще загатне на публиката какво ще видят в концертната програма от 11:00 часа на Открита сцена ,,Охлюва“. Програмата ще включва автентична и съвременна музика, песни и танци, представени от самодейни и читалищни състави от Бургас, Русе, Варна, Хасково, Комотини (Гърция) и Букурещ (Румъния).

По традиция по време на фестивала ще има разположен и благотворителен кулинарен базар, където гостите ще могат да опитат автентична арменска кухня.

Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Община Бургас по програмата за съфинансиране на Фонд Култура.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Няма да съжалявате, ако се разходите до Флората днес
Дрогиран шофьор уби тригодишно момиченце в Бургаско
Спасител: Алкохолът в заведенията е много скъп и масово се пиеше ...
Внимание! Въвеждат временна организация на движението по улица "И...
Срещу 5000 лева пуснаха шофьора, който прегази семейство пешеходц...
Гранични полицаи хванаха дрогиран шофьор край Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).