Фестивал на биоразнообразието днес в Морската градина

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:05 / 22.05.2010
739
Българска Фондация Биоразнообразие кани децата на Бургас на Карнавал на биоразнообразието, който ще се проведе на лятната естрада „Охлювът" в Морската градина днес от 10:00 часа. Той е посветен на Деня на биоразнообразието (22 май) и е част от дейностите, посветени на Международната година на биоразнообразието - 2010, обявена от ООН.

За тържеството са поканени деца от детските градини и началните класове от училищата в Бургас, които да дефилират с костюми на растения и животни, срещащи се в България, да представят свои авторски творби за растенията и животните, сценки и др. Ще има и игри с публиката - въпроси към родителите, свързани с богатството на видовете, които живеят в и около Бургас.

Специално жури ще връчи награди за най-ефектен костюм на диво растение или животно, срещащо се в България, за най-ефектно и артистично дефилиране, за най-добра и оригинална изява - пресъздаване на приказка, басня, авторска творба и др. За победителите са осигурени награди и почерпка.

"Надяваме се Карнавалът на растенията и животните да се превърне в истински празник на децата и природата в нашия град. Считаме, че той е интересно и атрактивно събитие за отбелязване на Деня на биоразнообразието, което ще предизвика интереса на децата за запознаване с различни растения и животни, а чрез тях и на техните семейства, които ще се включат в подготовката на карнавалните костюми и в самия празник. Това е и още една възможност за бургазлии да научат колко важен е нашият град за опазването на природата, колко ценни видове растения и животни живеят в морето и езерата около нас, както и факта, че няма друг такъв голям град не само в България, но и в Европа, в границите на който да се наблюдават толкова различни и редки видове, да преминава миграционен път на птиците и да има дори природен резерват", разказват организаторите.

Карнавалът се организира в партньорство с Община Бургас и РИОСВ Бургас.

В празника може да се включи всеки, който желае и без предварителна заявка.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).