"Евробилдинг" ще строи първия открит МОЛ в България

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
12:17 / 14.12.2009
6450
След проведен конкурс с участието на 11 български компании от бранша, една от най-бързо развиващите се строителни фирми в страната - „Евробилдинг инженеринг" ООД - Бургас бе избрана за главен изпълнител на търговски център „Странд" в града, чието изграждане се очаква да стартира в началото на следващата година. С фирмата е подписано писмо за намерения, базирано на елементите на окончателната оферта и се очаква сключването на договор по Червената книга на ФИДИК, гарантираща прилагането на най-добрите Европейски практики в сектора.

"Изборът ни не бе случаен," изтъкна г-н Дейвид Кауард, изпълнителен директор на ZBS EOOD, инвеститор в проекта Странд. "Освен конкурентна оферта "Евробилдинг инженеринг" отговори най-добре на всички изисквания, които поставихме. Особено важно за нас бе опита, който фирмата има в реализацията на няколко обществено значими проекти, демострираното качество на изпълнение на обектите и не на последно място младия и динамичен екип на фирмата, който ни впечатли с професионализма си." Г-н Кауард сподели, че се радва, че избраната фирма е Бургаска, защото "у дома и стените помагат", което е особено важно във времена на криза. От значение са и собствените производствени и складови бази на дружеството, както и модерният парк със специализирана строителна и транспортна техника.

Проектът Странд е първият лайфстайл център в страната от открит тип, предлагащ много зеленина и открити тераси в непознат досега за България формат. За разликата от другите "традиционни" молове, в него значителна част от площите са предназначени за развлечения и отдих, което го прави център за пазаруване, забавления и свободно време, прекарано със стил за цялото семейство. Според инвеститорите в проекта, тези услуги са слабо застъпени в региона и се очаква „Странд" да се превърне в притегателна точка не само за бургазлии, но и за всички гости на Южното Черноморие. За проекта беше издадено разрешение за строеж през лятото на тази година.


Виж коментарите (3)

Още по темата (19):
05.07.2012 "Гласът на България" избра мол Galleria Burgas за кастинга си в града
02.07.2012 В мол Galleria Burgas започнаха големите летни промоции
27.06.2012 "Странд" Бургас отваря врати в началото на 2013 г., открива 1000 работни
места
26.06.2012 Инцидентът в Galleria Burgas не е свързан с качеството на строителство на сградата
15.06.2012 Интелигентна паркинг система в Бургас
22.05.2012 160 000 посетиха Galleria Burgas за по-малко от седмица
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).