Емил Димитров не знае кой е запалил яхтата му

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:56 / 26.07.2013
724
Ексдепутатът на ГЕРБ Емил Димитров не успял да насочи ченгета за това, кой е запалил яхтата му. Въпреки, че е установено, че палежът е умишлен, вероятно разследването ще стигне само до там. Те удариха на камък, защото пострадалият политик дори нямал и подозрения кой може да е поръчал престъпното деяние. Разпитаните други собственици на чертирите пострадали яхти също не помогнали много на ченгетата.

Първо пламнала яхта, в близост до тази на Емил Димитров, заради което разследващите също са на позиция, че палежът не е насочен срещу бившия гербер.

От полицията потвърдиха за инцидент, при който са опожарени общо 4 моторни яхти на пристанището на Националната ветроходна база в морския град.

По данни на МВР пожарът е лумнал около 4,34 ч на 24 юли. Четирите яхти са се намирали във водата на 50-ина метра от централния портал и фургона на пазача. Огънят е тръгнал от първата яхта, но заради силния вятър пламъците се разпространили и върху другите три плавателни съда.
Три от лодките са изгорели напълно, а крайната дясна е с обгорял корпус, уточни полицията. Тя обаче била най-скъпата, собственост на руски бизнесмен.

При огледа до щурвала на една от яхтите са открити обгорял вестник и 10-литрова туба със запалителна течност. По данни на полицията този плавателен съд е собственост на фирма "София Моторс", а останалите три са на фирмите "Аква спорт" ООД - Балчик, "Елеонора транс" - София, и на руски гражданин. Именно в "Елеонора транс" един от собствениците е Емил Димитров, а другите двама са майка му Елеонора и хотелиерът от Слънчев бряг Славян Теофилов, установи проверка в системата "Дакси".

Източник: ПИК


Виж коментарите (1)

Още по темата (2):
26.07.2013 Сред изгорелите яхти е и на ексгербера Емил Димитров
25.07.2013 Война за атракционите в Несебър: Подпалиха 4 яхти
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).