Електронните услуги на НАП вече работят и под Линукс

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:36 / 08.04.2010
2208
Електронните услуги на НАП вече работят и под Линукс. Доразработването на е-услугите на агенцията е в резултат от препоръките на клиенти на администрацията.

Гражданите и фирмите вече могат да подават по електронен път под Линукс декларации за облагане с корпоративни данъци, декларации за облагане на доходите на физическите лица, както и осигурителните декларации образец 1, образец 3, образец 6 и уведомленията при назначаване, изменение или прекратяване на трудови договори.

Клиентите на НАП предпочитат да контактуват с администрацията по електронен път. Това показва статистиката за подадените документи по интернет през първите три месеца на годината. Близо два пъти повече физически лица са подали декларациите си за облагане на доходите през 2010 г. Към 6-и април формулярите си по интернет до ТД на НАП-Бургас са изпратили 756 граждани, като за целия период на кампанията до 30 април миналата година това са направили 386.

При фирмите данните показват още по-голям интерес към подаването на декларации по електронен път. До 31 март 2010 г. чрез интернет документи са подали 6704 дружества от областта. Те са с 40% повече от декларациите за облагане с корпоративни данъци по електронен път, подадени през 2009 г.

От началото на годината до 6 април са подадени общо 11 096 декларации за облагане на доходите от 2009 година. Крайният срок за деклариране на доходите от миналата година е 30 април, до тази дата физическите лица трябва да платят и данъка. От приходната агенция апелират да не се изчаква крайния срок и да се използват активно алтернативните начини за контакт с администрацията. Декларацията може да бъде подадена освен по интернет и на гише в пощенски клон, с обратна разписка, а също може да се попълни и декларация с баркод, която може да бъде изтеглена от сайта на НАП.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).