Единствено бургаската болница е почти готова с проекта си

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
16:34 / 25.02.2010
695
Зам.-министърът по здравеопазването доц. Тодорка Костадинова в следобедните часове също огледа обновеното Спешно отделение на МБАЛ-Бургас АД. Целта на днешното посещение на доц. Костадинова в бургаската болница бе да окаже помощ при изготвянето на проектните предложения по Схема за безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за реконструкция, обновяване и оборудване на държавни лечебни и здравни заведения в градските агломерации".

По време на визитата си зам.-министърът заяви, че е възхитена от начина на управление на болницата и посочи, че МБАЛ-Бургас е единствената в страната болница, чийто проект почти на 100% отговаря на изискванията на финансиращата програма. Планът за развитие на лечебното заведение трябва да претърпи съвсем малки корекции, преди да бъде финансиран. Планът предвижда модернизиране на сега съществуващите звена, разкриване на нови с цел МБАЛ-Бургас АД да се превърне във високотехнологична болница.

Максималният размер на средствата, който може да бъде отпуснат за ремонт и реконструкция и оборудване на болничното заведение е от 5 до 10 милиона лева, каза още тя.

Болничните заведения в страната могат да кандидатстват за проекта на два пъти - първият етап приключва на 31 март, а вторият е до края на септември. Според д-р Костадинова съвсем малко болници в България - може би само 1 или 2 ще успеят да се включат в първия етап. МБАЛ-Бургас АД ще подаде проекта си на втория етап - до края на септември т.г


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Нещо ново тръгва от Бургас
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).