EVN Bulgaria инвестира в подобряване на електрозахранването в областта

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:52 / 08.12.2009
671
Вчера ръководството на EVN се срещна с Областния управител г-н Константин Гребенаров. Той беше информиран за мерките, които дружеството е предприело досега за подобряване на енергийната инфраструктура в района, както и предвидените проекти за 2010 г. за 5-те КЕЦ (Клиентски Енергоцентъра) в областта - Бургас, Бургас Юг, Поморие, Приморско и Карнобат.

ЕVN Bulgaria работи непрекъснато по поддръжката на мрежата с цел осигуряване на надеждно захранване с електроенергия по Южното Черноморие. От 2006 г. EVN Bulgaria е реализирала проекти от своята Инвестиционна и ремонтна програма (ИРП) за района на обща стойност 77,3 млн.лева. Тези средства са вложени в подобряване качеството на захранване с електричество и подсилване на мрежата, изграждане на нови съоръжения и др. Отделно дружеството влага средства за осигуряване на необходимата инфраструктура за нови присъединявания към мрежата.

В резултат на инвестициите през този период в Област Бургас бяха изградени нови 134 км електропроводи средно напрежение, нови 234 км електропроводи ниско напрежение, както и 135 нови трафопоста и възлови станции.

Дружеството взе и допълнителни мерки за подсигуряване на енергийни мощности по време на активния летен сезон с инсталирането на първите в България мобилни подстанции,

доставени от Австрия. Първата от тях беше разположенена през 2006 г. в близост до Обзор, а след това районите на Слънчев бряг и Созопол също бяха подсилени с такива модерни съоръжения.

EVN Bulgaria ще продължи своята инвестиционна и ремонтна дейност и през 2010 г. ИРП за следващата година е на стойност 10 млн. лева, като допълнително ще се вложат всредства и за нови присъединявания.

Някой от по-важните проекти за следващата година са:

• реконструкция кабелна мрежа средно напрежение в гр. Созопол на стойност 330 000 лв;

• общо 781 220 лв. ще бъдат вложени за реконструкция кабелна мрежа средно напрежение в гр.Бургас;
• възлова станция Елените - 260 000 лв.;

• реконструкция мрежа ниско напрежение в Д. Езерово и Ветрен за общо 816 000 лв.

• реконструкция мрежа ниско напрежение в селата Черно море, Веселие, Емона и гр. Камено за общо над 1,2 млн. лв. и др.
• взети са и мерки за подготовка на съоръженията за работа при зимни условия.

Определяща роля при изготвянето на проектите от ИРП за Област Бургас има и важното значение на Южното Черноморие като силно развиващ се регион за икономиката и туризма. Под внимание се вземат постъпилите клиентски сигнали, опитът на диспечерските центрове и КЕЦ. Внимателно се планира и прилага инвестиционната програма с цел да се отговори на изискванията на интензивното ново строителство в района, съобщават от EVN..


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).