Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Дядо Коледа раздаде подаръци на децата от Бургаската болница
Автор: Екип Burgas24.bg 13:46 / 18.12.2013Коментари (0)1639
©
По традиция Дядо Коледа и Снежанка зарадваха с подаръци всички малки пациенти от Бургаската болница. Тази година във верни помощници на добрия старец се превъплътиха кметът Димитър Николов, зам.-областният управител на Бургас Евгени Врабчев, прокуристът на лечебното заведение д-р Бойко Миразчийски, председателят на "Зонта - клуб Бургас" Яна Генчева и Митка Георгиева от сдружение "Усмивка".

Те раздадоха играчки, лакомства и плодове на над 60 деца. Освен това малчуганите получиха и книжки с най-известните анимационни герои, като подарък от издателство "Прес". Също и коледни чорапчета от клуб "Усмивка за теб", който включва ученици от Гимназия с преподаване на английски език "Гео Милев" - Бургас.

Тази сутрин Коледното тържество събра всички малчугани, които се лекуват в болницата, като най-много бяха тези от двете педиатрични отделения. Техните родители, както и лекарите и медицинските сестри, също се включиха в празника. Децата искрено се зарадваха на малкото коледно градче, в което се бе превърнало фоайето пред Първо педиатрично отделение и с интерес наблюдаваха чувалите под елхата, които криеха многобройните подаръци.

В 10:00 часа началото на тържеството дадоха талантливите изпълнителки от хор "Милка Стоева" - Йоана, Мария и Камелия, които изпълниха някои от най-популярните коледни песни. Д-р Бойко Миразчийски пожела на децата да оздравяват по-бързо и да се приберат у дома.

"За нас - лекарите и сестрите в болницата, е радост в навечерието на Рождество Христово да зарадваме нашите най-малки пациенти и да им създадем добро настроение. Затова за четвърта поредна година организираме Коледно тържество. Тук е моментът да благодаря на тези, които ни оказаха подкрепа при осъществяването му - Община Бургас и Областна управа. Благодаря на кмета Димитър Николов и на зам.-областния управител Евгени Врабчев. Специални благодарности отправям и на дамите от "Зонта Клуб" - Бургас, които се превъплътиха в ролята на помощници на Дядо Коледа и осигуриха коледните торбички, както и на издателство "Прес", сдружение "Усмивка" и на клуб "Усмивка за теб". Пожелавам на всички деца, които днес са тук, да оздравяват бързо и по-скоро да се приберат у дома", каза прокуристът на МБАЛ-Бургас д-р Бойчко Миразчийски.

©
Кметът Димитър Николов благодари на лекарите от двете педиатрични отделения за грижите към малките пациенти.
"Благодарение на МБАЛ - Бургас вече стана традиция преди коледните и новогодишни празници да присъстваме на това мило тържество. Пожелавам на двете педиатрични отделения преди празниците да нямат работа. Благодаря на всички лекари и медицински работници в отделенията за грижите и любовта, които влагат в лечението на нашите деца", каза кметът Николов.

Сред малчуганите бе и Татяна Мищенко със своята майка. Татяна е позната на бургазлии, защото в нейна помощ текат дарителски кампании. Преди няколко дни момичето, което страда от церебрална парализа, е било прието в Реанимация. Благодарение на грижите на лекарите тя вече е по-добре и успя да присъства на тържеството, където бе зарадвана с много подаръци.

Децата искрено се забавляваха в компанията на Дядо Коледа, в чийто образ влезе обичаният от бургазлии актьор Стоян Памуков. В ролята на Снежанка бе Гинка Желева, която работи в Първо педиатрично отделение. Коледната украса, която превърна болничното фоайе в коледно градче, бе дело на парти агенция "Кригея".



Още по темата: общо новини по темата: 121
31.12.2014 »
25.01.2014 »
12.01.2014 »
04.01.2014 »
02.01.2014 »
02.01.2014 »
предишна страница [ 1/21 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: