Двойно по-малък ДДС за стая с кръчма и шезлонг

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:48 / 12.07.2012
569
9% ДДС ще плащат туристите за настаняване в хотел и храна заедно с всички съпътстващи услуги, които се предлагат в пакет. Това става ясно от публикуваното указание на финансовия министър Симеон Дянков за прилагане на Закона за ДДС за доставка на туристически услуги. Така ако си купите пакетна почивка с включена храна и чадър на плажа, ще платите по-ниско ДДС в размер на 9%. В противен случай сметката за обяда, вечерята, чадъра край басейна или ползването на спа центъра от туристите, ще се облага с 20%. С текста туристическият бранш може да се запознае на сайта на финансовото ведомство. В документа ясно са посочени случаите, когато хотелиерите или туроператорите имат право да се възползват от ниската ставка.

В указанието е записано още, че екскурзиите в страни извън ЕС се облагат със ставка от 0%, а тези в държавите членки с 20%. Високият налог се начислява и на всички пакети, които не включват нощувка, както и на хранения, които не влизат в обхвата на общия пакет, включително и допълнителни атракциони при конгреси и семинари. Според указанието туроператорите имат право на данъчен кредит за услуги и стоки, които ползват за дейността си, но туристите не се възползват пряко от тях - като плащане на сметки за ток и вода, наем или телефони.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).