Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Двама живеят от няколко дни под Моряшкия монумент в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 17:14 / 29.11.2013Коментари (2)906
Двама мъже от Ямбол са се настанили да живеят от няколко дни под Моряшкия монумент в Бургас, точно под издяланите в камъка молитви към Бог и Св.Николай да закрилят смелите мъже в бурното море. Несретниците дълго време си търсели работа в родния град, но след като ударили на камък, се пренесли тук. Единият, който е на 35 години, е бил изхвърлен от семейното жилище в Ямбол, защото станал излишен. Жена му не искала повече да й бъде в тежест, заедно с двете им непълнолетни деца. Другият човек, на 45 години, също от Ямбол, е негов авер. Те дошли в Бургас преди седмица с надеждата, че тук ще могат да намерят някаква работа. Не са цигани, а съвсем нормални български мъже, изпаднали в крайна нужда.

В тясна ниша от 3-4 кв/м под дясното стълбище на огромния монумент, водещ към мостика, те са сложили купчина юргани, одеяла, няколко бутилки с вода и буркани със зимнина, очевидно извадени от някой контейнер. Изринали са строителни отпадъци и така са изолирали бърлогата от пронизващия насрещен вятър. Лицевата част на свърталището е запушена с картон, но той се оказа напълно размекнат от дъжда и морските пръски, видя репортер на Флагман.бг.

По описанието на общинските служители, контролиращи обществения ред в Бургас, мъжете не са изпаднали цигани и предизвикват повече съжаление, отколкото укор.

"Единият каза, че е изгонен от жена си, а другият е останал дълго без работа и затова са пристигнали в Бургас. Чули, че тука може да се хванат някъде като охрана или за общи работници. Вчера получихме сигнала за тях и отидохме да ги видим", каза пред Флагман.бг шефът на УКОРС Веселин Василев. От Общината прегледали документите им и установили, че са с адресна регистрация в Ямбол. Помолили ги да се върнат обратно, тъй като не сме в състояние да поемем грижите за тях.

Проблемът с бездомниците в Бургас става все по-сериозен през зимните месеци. Общинският приют не успява да осигури топла храна и подслон за всички изпаднали в нужда, а тук през студените месеци се озовават десетки, водещи скитнически живот. "Това е един от проблемите, които сега трябва да решаваме. Двамата са казали, че са дошли в Бургас, защото са чули, че е много хубаво място за живот", каза за двамата бездомници от Ямбол кметът Димитър Николов, който съобщи новината за странното местообитание на мъжете пред журналисти днес. Кметът представи рамката на бюджет 2014 г. пред журналисти, но очевидно е впечатлен от съдбата на двамата нещастници, защото вметна случая, когато дойде ред за социалните дейности.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 30.11.2013 г.
0
 
 
Гадни кукери,превзеха ни от всякъде.
Aнонимен
на 29.11.2013 г.
+1
 
 
Да си изкарат сирийски паспорти, че България е гостоприемна държава (цигани, сирйци, турци, руснаци и т. н.) , а те не са гости !!! Така че, при толкова много гости, едвали ще останат пари и за тях...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: