Двама поморийци загазиха заради наркотици

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:58
649
В сряда около 19.20 часа на поморийската улица "Манастирска“ за проверка е спрян лек автомобил "Опел Астра“, управляван от 40-годишен помориец. На задната седалка е намерена и иззета раница, съдържаща прекурсори за производство на наркотично вещество. Отрити са метамфетамин, бутилка с течност с виолетова утайка по дъното и пластмасова кутийка, съдържаща жълтеникаво кристалоподобно вещество - метамфетамин.

Полицаите установили, че помориецът е разпространявал наркотични вещества, разпитани са и негови клиенти. Установен е и негов съучастник – 37-помориец. Водачът на опела е тестван за употреба на алкохол и наркотици. Втората проба била положителна за употреба на амфетамин и метамфетамин. Извършено е претърсване на обитавания от 40-годишния мъж имот, разположен в кв. "Каменар“. Там са намерени и иззети 48 празни лекарствени блистера, празни шишета и опаковки от лекарствени препарати, аналогични на откритите в раницата в автомобила. В апартамента на помориеца, разположен на ул. "Гладстон“ в града, е открита стъклена чаша, съдържаща жълтеникаво кристаобразно вещество – метамфетамин, с тегло от 1 грам, бутилка с бяло-жълтеникава течност с бяла утайка по дъното и празни опаковки от същите лекарства, намерени в къщата в кв. "Каменар“. 

40-годишният мъж и неговият 37-годишен съучастник са задържани за срок до 24 часа. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на двамата мъже продължава от служители на Районно управление - Поморие.

До задържането на двамата се стига след полицейските действия на служители от отдел Криминална полиция“ при ОДМВР - Бургас и Районно управление – Поморие.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Заловиха дилъри на дрога в "Победа"
Черни облаци над шофьора от мелето на "Крайезерна"
Натоварено лято за УМБАЛ Бургас
Черен рекорд! Толкова много хора в Бургаско досега не се бяха дав...
2 инцидента с автобуси на "Бургасбус" на една и съща улица през 2...
Асен Василев: Няма да подкрепим правителство с мандат на първата ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).