Два празнични концерта са акцентът в празничната програма в Бургас за Великден

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:58 / 25.04.2011
840
Два празнични концерта са акцентът в празничната програма в Бургас за Великден, съобщиха от пресцентъра на общината. Двата концерта ще се проведат в залата на Операта при вход свободен.

Днес от 18.30 часа Митко Щерев ще представи създадената от него през годините незабравима филмова музика. Концертът ще събере отново на една сцена легендарният композитор и създател на една от най-любимите български рок групи "Диана Експрес" с дългогодишния й вокалист Илия Ангелов. Бургаският акцент в концерта е оркестърът на Левон Манукян и талантливата Галя Ичеренска.

В спектакъла, който ще е изцяло "на живо", ще бъдат включени 10 от най-популярните мелодии и песни, вдъхнали живот на филми като "Осъдени души", "Завръщане от Рим", "Жребият", "Адаптация", "Скъпа моя, скъпи мой" и др., както и най-емблематичните му поп песни през годините. Концертът ще е своеобразен разговор между Митко Щерев и публиката, в който той ще разкаже за музиката и себе си, седнал неизменно зад рояла.

Вторият концерт, който ще се проведе на 27 април, отново от 18.30 часа ще срещне бургаската публика със също толкова обичания от поколения българи композитор Стефан Димитров, който в един вдъхновен музикален спектакъл ще разкаже за музиката и живота си. Заедно с него на сцената ще се качат неговите приятели и хора, с които той е споделял творческия си път - Богдана Карадочева, Васил Найденов, Тони Димитрова и Иван Иванов - дядо. Специални изненади очакват зрителите в залата. Концертът под надслов "Мъжът на 60 интимно", има за цел и да презентира едноименната книга, предстоящите да излязат скоро 14 диска с творчеството на Стефан Димитров, както и DVD от концертния спектакъл посветен на 60-годишнината му провел се в зала 1 на НДК през 2009.

Другите събития от тазгодишната Великденската програма на Община Бургас ще бъдат концентрирани на обновената сцена на открито "Охлюва" и възстановеният Културен център "Морско казино".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).