Дражев окупира Часовника, оплаква се до ВСС от действия на общината

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
09:18 / 26.03.2010
2401
Плакати, с които бе облепил един от символите на Бургас Георги Дражев, бяха свалени вчера от служители на общината. Лидерът на движение Антимафия обаче се противопоставя на това и заяви, че действията на общинските служители са незаконни, тъй като той има разрешение за протест до 15.06.2010. По-рано Дражев бе струпал пирамида от камъни до Часовника, която също бе премахната. Публикуваме ви позицията на Дражев:

"Извършвайки престъпление съгл. чл. 174а.(1) "...Който с насилие, измама, заплашване или по друг незаконен начин разтури или попречи да се проведе събрание, митинг или манифестация, допустими по Закона за събранията, митингите и манифестациите, се наказва с лишаване от свобода до две години..." кметът и общински служители свалиха нашите плакати, част от разрешения протест до 15.06.2010г., вчера около 16:30 от Часовника. Председателят Георги Дражев сигнализира Полицията за незабавни действия и Прокуратурата за привличане на виновните лица за наказателна отговорност. Грубото потъпкване на закона, на гражданските права и свободи ще бъде разгласено до всички европейски институции. Информираме Ви, че няма никакви глоби, наложени на организатора, тиражирано по вестниците, защото няма никакво законно основание. Няма никакви актове, оспорващи правата ни, защото не може да има такива. Извършвайки грубо процесуално нарушение, председателят на Административен съд-Бургас мотае четири дни жалбата, вместо да я разгледа незабавно съгласно закона. Мафията се страхува от гражданите и техните права. Уведомен е Инспектората на Висшия съдебен съвет и очакваме неговата реакция. Няма да позволим диктатурата на общинската мафия и нейните помагачи", заяви Георги Дражев.

Виж коментарите (5)

Още по темата (1):
22.04.2010 Съдът не уважи жалбата на Георги Дражев за камъните на Часовника
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).