Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Дражев: Общинските съветници ги е страх да дебатират
Автор: Екип Burgas24.bg 15:33 / 29.01.2013Коментари (0)2605
Съветниците не приеха предложението от НФСБ промени в Наредбата за преместваемите обекти. Според общинските съветници от НФСБ в действащата наредба за преместваемите обекти за поставянето на преместваем обект без издадено разрешение се предвижда налагането на имуществена санкция за юридически лица и еднолични търговци в размер от 5000 до 10 000 лева, но липсва адекватен механизъм за преустановяване на извършването на системни нарушения на издаденото разрешение за поставяне на преместваеми обекти. За това от НФСБ предлагат при констатирани системни нарушения, повече от два пъти в рамките на година, действието на издаденото разрешение за поставяне на преместваем обект за срок от една година.

По време на обсъжданията на докладната от НФСБ Валентин Касабов посочи, че в продължение на години са констатирали десетки нарушения. По неговите думи дадени хора си мислят, че община Бургас е бащиния. По неговите думи УКОРС си върши работата и ги санкционира, но си плащат глобите и нарушенията продължават. Той посочи, че целта е да се покаже на такъв тип търговци, че не могат да действат по този начин. Според него с една промяна в Наредбата проблемът би се решил, какъвто и е смисълът на докладната.

Константин Луков от ГЕРБ, които води председателстването на Съвета след почивката, посочи, че идеята на колегите не е лоша и трябва да има ред и контрол. Него го притеснява, че промяната се прави за един конкретен човек, според втория абзац от докладната, където се посочва и конкретен нарушител. Той не е разбрал дали това ще е санкция или допълнителна административна мярка. Не е предвидено такива правомощия да се дават по конкретната Наредба и закони. По неговите думи има разминаване на становищата по този въпрос в Правната комисия, която не е приела докладната, която според комисията е незаконосъобразна. Касабов посочи, че предложението не е за конкретен нарушител. Той допълни, че техните юристи са обсъдили предложената промяна в наредбата и които иска, намира начин.

Георги Манев, обясни, че няма да гласува за, тъй като няма доверие на ГЕРБ и не знае дали няма произволно да се съставят актове на търговците. Димитър Людев от ГЕРБ категорично не се съгласи с обвинението в еднолично управление. Георги Дражев от НФСБ припомни, че случай на приближени до ГЕРБ, които са се облагодетелствали при миналото управление. Людиев отново посочи, че докладната е незаконосъобразна. Луков припомни, че при назначението си като директор на УКРОС през 2007 година предишното управление е раздавало преместваеми обекти.

Администрацията на Николов създаде ред, категоричен бе той. А вие искате с една докладна да нарушим закона, категоричен бе Луков. Дражев допълни, че работи само с доказателства, по отношение на думите на Людиев, по отношение, че обвиненията са безпочвени.

Снежина Маджарова предложи прекратяване на разискванията. Дражев обяви, че общинските съветници ги е страх да дебатират. Прекратиха се разискванията, след решение на общинския съвет. След гласуването Ангел Божидаров от НФСБ отправи процедурно предложение заместниците на председателя на ОбС да водят по-често заседанията, тъй като така се успокоявали страстите. Общинските съветници решиха да дадат разрешение кметът на Бургас Димитър Николов да внесе предложение до МС за отпускане на персонална пенсия на сираче.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофи в България
Природни стихии
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: