Дофинансират с 390 000 лева културните институти тази година

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:44 / 22.01.2010
731
390 000 лева е размерът на дофинансирането, което Община Бургас ще отпусне на културните институции в черноморския град тази година, каза зам. кметът по образование и култура на Бургас Йорданка Ананиева. Сумата е с 80 000 лева по - малко в сравнение със средствата, които общинската управа е отпуснала под форма на дофинансиране за трите културни институции в Бургас - оперно - филхармонично дружество, куклен и драматичен театър през 2008 - ма.

„Община Бургас е една от малкото общини в страната, която отделя средства за работата на тези културни институти", подчерта Йорданка Ананиево. Според нея, при условие, че общият бюджет и на държавата, и на бургаска община е намален, логично е да се намали и дофинансирането по отделните дейности, там, където общината може да си го позволи. Намалянето на средствата няма да се отрази на качеството на културния афиш. Традиционно утвърдилите се фесдтивали и културни прояви за Бургас ще бъдат проведени и тази година, независимо, че ще им се наложи да съществуват в условията на намален бюджет. За това ще помогне и инвестицията, която е направила общинската управа, а именно закупуването на озвучителна уредба за общинското радио, която ще бъде използвана за озвучаване на проявите на Община Бургас.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).