Доброволци продължават подкрепата си за децата, отглеждани в приемни семейства

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:04 / 17.08.2012
472
На 20.08.2012 г. от 21 часа на открита сцена "Охлюва" с прожекция на открито доброволците на БМЧК от гр. Бургас продължават подкрепата си за децата, отглеждани в приемни семейства. Филмът "Доброволна любов" е любезно предоставен от Института за социални дейности и практики (ИСДП), една от водещите организации, предоставящи услугата приемна грижа в страната.

В средата на септември предстои старта на втората Националната доброволческа информационна кампания за привличане на приемни родители под надслов "Всички имаме грижата".Кампанията, организирана от Българският младежки Червен кръст (БМЧК), ще обхване над 100 общини в страната, очакваме да се включат над 1000 младежи доброволци. Част е от Програмата за предоставяне на услуги и подкрепа на деца и млади хора, напускащи социалните институции, реализирана с финасовата помощ на фондация "Велукс" и в партньорство с Международната Федерация на Червения кръст и Червения полумесец, Зона Европа.

Инициативата израства от дългогодишния опит на общинските клубове на БМЧК в подкрепа на децата в нужда. И от убеждението, че единствено разгръщането на мрежи от подходящи социални услуги в общността може да им предложи среда и грижа, близки до семейната.

Затова за втора поредна година БМЧК подготвя кампанията в партньорство и със съвместните усилия на над 80 организации и институции, ангажирани с каузата на приемната грижа по места, и цели да постигне максимална обществена съпричастност и отговорност.До момента готовност за участие са заявили над 100 регионални печатни и електронни медии. от страната.

Кампанията в област Бургас ще обхване общините Бургас, Айтос, Несебър и Сунгурларе. Партньори са Екипът по приемна грижа към община "Бургас", Центъра за обществена подкрепа, Дирекциите "Социално подпомагане" и Отделите "Закрила на детето" в четирите общини.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).