Доброволци направиха 200 къщички за вечерни ветрушки

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:24 / 12.08.2009
525
От няколко седмици Природозащитен център „Пода", към Българското дружество за защита на птиците (БДЗП), е място на активни природозащитни дейности. В него, доброволци на БДЗП направиха 200 къщички за птици от вида вечерна ветрушка. Само за 5 дена бяха сглобени първите сто броя, благодарение на дърводелските умения на младежите.

След монтирането на първите гнездилки, бе организирана и еднодневна бригада в Природозащитния център, за лакиране на вече готовите къщички.

Изработването на гнездилките е само първият етап от дейностите за опазването на вечерните ветрушки в региона. Предстои тяхното монтиране на подходящи за вида места и мониторинг на районите за следене на гнездовия успех.

Къщичките са част от дейностите на Българско дружество за защита на птиците по проекта „ Защита за вечерната ветрушка в България". Неговата основна цел е да се спре намаляването на гнездовата популация на вида в страната.

До сега в Бургаска област са поставени 100 гнездилки, на които се прави редовен мониторинг за установяване на гнездовия успех от екипи на БДЗП Бургас.
Именно в бургаски регион тази година бе открита колония на вечерни ветрушки, което е и първото сигурно гнездово находище на този вид птици от няколко години насам


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).