Добри новини за състоянието на Полина, която пострада при тежка катастрофа на изхода на Карнобат

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
10:04
670
Животът на Полина, която обедини цял Карнобат в кръводарителска акция, е извън опасност. Младата жена, която с двете си деца пострада в тежка катастрофа на 5 октомври, е преместена от реанимацията на УМБАЛ Бургас. Тя се чувства добре и вече се усмихва от болничното легло.

"Състоянието й беше много тежко, тежка съчетана травма, 9 счупени ребра, травма на гръдния кош, което уврежда механиката на дишането, коремна травма, увредена слезка. Наложи се апаратна вентилация, впоследствие подпомагане на дишането с неинвазивна вентилация, възстановяване на кръвозагубата с кръвопреливане и кръвна плазма, парентерално хранене, сериозно обезболяване, други вливания. Пациентката претърпя няколко операции, но остана позитивна през цялото време", сподели д-р Антон Григоров, началник на Отделението по реанимация.

В момента Полина е в Клиниката по ортопедия и травматология и ще остане тук още известно време. Тя се възстановява от сложна операция на таза и главата на бедрената кост. Интервенцията е рискова, отнема време и не всяко лечебно заведение се наема да я прави, защото тазовата област е богато кръвоснабдена и едно погрешно движение може да предизвика сериозна кръвозагуба и усложнения, обясни началникът на Клиниката по ортопедия доц. д-р Стоян Христов. Нужна е специална рехабилитация и обучение на пациента впоследствие, защото при операция на това място има риск от некрози, ако кракът се натоварва неправилно, добави той.

Предстои раздвижване и постепенно връщане към нормалния живот. Това ще отнеме няколко месеца, но важното е едно – жива е, както и децата - момче и момиче на 7 и 10 години. Те са изписани от болницата и вече са у дома.

"Благодарна съм на всички лекари в УМБАЛ Бургас, които се грижиха за мен и децата. Наистина се чувствам добре, изпитвам единствено лека болка в гърдите", сподели Полина Йорданова. Тя е трогната от жеста на своите съграждани и на всички дарители, които веднага се отзоваха на призива на болницата да дадат кръв за спасяването на нейния и на децата й живот. В кръводарителската акция се включиха над 50 души, а споделянията и призивите за помощ в социалните мрежи бяха хиляди.

Болничното лечение на жената ще продължи близо месец, като в него са ангажирани осем отделения и клиники, и всички диагностични лабораторни звена на УМБАЛ Бургас.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Затварят за движение в кръстовището между улиците "Ивайло" и "Вас...
ИАРА откри бракониерски мрежи в езерото Вая
Планират цялостен ремонт на сградата на Археологическия музей в Б...
Ученици от НЕГ "Гьоте" и гимназия по транспорт взеха участие в ин...
Нова схема за разпространение на дрога разбиха в Бургас
Полицейска акция в Бургас дни преди изборите!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).