Добри новини около бургаската детска болница

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:37
421
Кметът Димитър Николов подписа договорите за доставка на високотехнологична медицинска апаратура, необходими за работата на клиниките и отделенията на изграждащата се в момента Многопрофилна болница за активно лечение на детски болести "Света Анастасия“ в Бургас. Най-големите американски компании за медицинско оборудване и германската “Сименс" ще доставят модерното оборудване.

"Децата не са просто "малки възрастни“ и тяхното лечение изисква специални знания и умения – от специфични грижи от страна на лекарите и сестрите до специализирана техника, която да отчита разликите в лечението им. Затова днес направихме поредната сериозна стъпка по пътя към изграждане на специализираната детска болница в Бургас“, сподели кметът Николов.

Апаратурата е разработена от най-реномираните световни производители на медицинска апаратура специално за педиатрични пациенти, като се отчитат особеностите на детската анатомия и специфичните потребности в грижата за малките пациенти – с гарантирана по-голяма прецизност в изпълнението на процедурите, по-ниско дозово облъчване (при образната диагностика), понижен шум и по-кратко време за изследване, както и гарантирана по-дружелюбна среда за преглед и лечение, постигана чрез външния дизайн на оборудването и на пространствата.

Оборудването от последно поколение ще позволи прилагане на оптимални решения в процеса на диагностика, консултиране и лечение на пациентите, както и в цялостното управление на болничните системи.

Доставката на част от оборудването ще стартира от началото на 2025 г., като заедно с това ще започне и обучението на екипите, които ще работят с него и ще полагат грижи за пациентите на Многопрофилната болница за лечение на деца със 133 легла и мултипрофилно педиатрично спешно отделение. За лекарите и сестрите в отделните клиники и отделения ще бъде осигурена възможност за допълнително обучение при необходимост, включително и в чуждестранни педиатрични болници с цел гарантиране добра грижа за пациентите на детската болница в Бургас.

Професионализмът на лекарите в лечебното заведение, с помощта на модерните технологии и дигитализацията на процесите, ще осигурят надеждност, безопасност и по-високо качество на медицинската грижа за децата в Многопрофилна болница за активно лечение на детски болести "Света Анастасия“ в Бургас.

Виж коментарите (0)

Още по темата (21):
19.04.2024 Бургас получи подкрепа за проекта за интегрирана детска здравна грижа в Стара Загора, Казанлък и Нова Загора
05.04.2024 Важен ден не само за Бургас! Започна строителството на детската
болница!
28.02.2024 Спират временно движението до зала "Бойчо Брънзов" заради строежа на Детската болница
27.11.2023 Президентът за детската болница в Бургас: Очаквам държавата да подкрепи тази благородна инициатива
05.04.2023 Новини около бургаската детска болница
25.02.2023 Министър Меджидиев за новата детска болница в Бургас: Ще има спешно отделение и диагностично-консултативен център
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).