До края на тази седмица тече предупредителният период на акция "Светлина"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:07 / 02.11.2009
592
От 1 до 8 ноември ще премине предупредителният период на акция „Светлина". През него контролните органи на КАТ няма да санкционират водачите, а ще насочат вниманието за отстраняването на техническите неизправности по автомобилите им. От 9 до 20 ноември и през целия зимен период ще се извършва засилен контрол на посочените технически неизправности с налагане на санкции по Закона за движението по пътищата.

За износени гуми водачите ще заплащат глоба от 50 лв. За неизправни светлини в зависимост от това, дали създават опасност за движението водачите ще заплащат глоба от 20 до 150 лв. За неизправни чистачки санкцията е 20 лв. За липса на светлоотразителна сигнализация - 50 лв., за липса на вериги против буксуване на обозначени от КАТ места глобата е от 20 лв. Глобата за липсата на вериги, когато има изрично полицейско разпореждане, е от 100-200 лв. и е възможно лишаване от право на управление до шестмесечен срок.

По време на акцията ще продължи активният контрол за сключена застраховка „Гражданска отговорност", а контролните органи на КАТ ще изготвят предписание към общините и кметствата за подобряване на уличното осветление.

В техническите центрове на Съюза на българските автомобилисти, който е един от официалните вносители на автомобили в България, водачите могат да получат безплатни консултации по подготовката на автомобилите за движение през зимата.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).