Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
До края на месеца започва ремонтът на защитеното жилище за хора в риск
Автор: Екип Burgas24.bg 11:35 / 10.06.2011Коментари (0)819
©
До края на юни след избора на фирма изпълнител се очаква да започне ремонта на "Защитено жилище за хора в риск", което се намира в гр. Бургас, ул. "Поп Грую" № 45. Това каза заместник-кметът по Здравеопазване, социални дейности и спорт вя община Бургас д-р Лорис Мануелян.

Ремонтът ще се осъществи след като Община Бургас и Министерство на труда и социалната политика официално подписаха споразумение за изпълнение на проекта за ремонт на защитено жилище за хора в риск. Общата стойност на привлеченото финансиране е 80 500 лв. Заместник кметът допълни, че целта е колкото се може по-бързо да започнат ремонтните дейности и сградата да се използва по предназначение. Сградата е построена през 70-те години на миналия век. Тя се нуждае от текущ вътрешен и външен ремонт, с оглед подобряване на условията за работа с бенефициенти и подобряване на битовите условия на домуващите. Що се отнася до друг проект на общината заедно с ОП "Хляб и хлебни изделия" за изграждане на комплекс за млечна кухня в "Меден рудник", то там нещата са напреднали значително, що се отнася до изтегляне на средствата, които трябва да се обезпечат чрез кредит.

"До колкото ми е известно проектирането вече е завършено, но цялата техническа работа по проектирането и изграждането е възложена на директора на ОП "Хляб и хлебни изделия", посочи д-р Мануелян. През седмицата община Бургас получи поредно отличие този път за социално отговорна община.

"Това е едно много голямо признание, защото ние не сме се борили подобно за другите отличия по начин, по който се попълват формуляри, участва се в класации, нито пък сме използвали начин на лобиране. Националната асоциация за социална отговорност е една голяма неправителствена организация, която обединява в себе си усилията на почти всички НПО, които се занимават със социалните дейности в страната. Това беше изненада че точно Бургас е отличената община а и ние сме единствената община, която получи това отличие. Това е признание, което означава че неправителствения сектор е наблюдавал общините, направил е оценка и съвсем искрено е взел решение. Аз мисля че получаването на тази награда беше общо взето беше плод на многогодишния труд на общинска администрация и с личното участие на кмета Николов в социалните дейности", каза още д-р Мануелян.

По думите му когато преди тези 4 години институциите, които отговарят за социалните дейности са били в окаяно състояние и е нямало комуникация между неправителствения сектор, държавата и общината. "По обем и качество социалните дейности в града бяха на едно посредствено ниво и в рамките на тези 4 години работа значително се разгърна", завърши заместник-кмета.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Водна криза
България и Войната в Украйна
Бюджет 2024
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: