Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
До края на април премахват 25 незаконни обекта по Южното черноморие
Автор: Екип Burgas24.bg 11:09 / 25.02.2011Коментари (0)1082
© Impact Press Group
Снимка: Архив.
26 незаконни строежа в местността "Ченгене скеле", землище гр.Бургас са премахнати до края на 2010г., предаде репортер на Burgas24.bg. До края на месец Април 2011 г. се очаква премахване на още 25 незаконни строежа, сред които и пет двуетажни монолитни постройки (вилни сгради) в местностите "Бетонов път - канали" и "Параклиса". За два от незаконните строежи в "Ченгене скеле" вече е констатирано доброволно изпълнение на заповедите за премахване.

До края на месец Март 2011г. е насрочено и изпълнението на още 9 заповеди за премахване на незаконни строежи на морски плаж "Несебър-южен". С оглед рационализиране и оптимизиране на действията по премахване на незаконните строежи и обезпечаване на финансова дисциплина при премахване на всеки един незаконен строеж, ДНСК се стреми към организиране, при съответната възможност, на премахването на група незаконни строежи от един изпълнител и в един времеви период. В тази връзка, към момента изпълнението на принудителното премахване на стоманобетоновия постамент за брегово оръдие, находящо се в непосредствена близост до другите, предвидени за премахване до края на март 2011г., незаконни строежи на морски плаж "Несебър-южен", е отложено за периода на предстоящото масирано премахване на незаконните строежи на този морски плаж.

От седемте незаконни строежа в Старинен Несебър пет са напълно премахнати, като заповедите са изпълнени ефективно. За окончателното изпълнение на заповедите за останалите два частично премахнати строежа е изискано изготвяне и представяне от собствениците на строежите на съгласувани с Национален институт за недвижимото културно наследство /НИНКН/, гр.София и одобрени от Община Несебър проекти за възстановяване на покривите на сградите, с които следва да бъде уточнен окончателния обхват на премахването.

Продължават действията на Сектор Бургас при РДНСК-Югоизточен район по образуваинте административни преписки за строежи в Старинен Несебър и вече има издадени пет нови заповеди за премахване на незаконни надстройки, едната от които двуетажна.

Незаконната надстройка и стълбище в гр.Свети Влас са премахнати. Премахнати са три от незаконните строежи на морски плаж "Централен" в гр.Бургас, в това число и Комплекс "Черно море" и "Корал" , представляващ комплекс от масивни двуетажни сгради. Премахнати са бетоновата площадка на кораба "Капитан Джак" на южния плаж в Несебър и басейна пред хотел "Делта" на плажа в к.к."Слънчев бряг".

След подписването на договор от ДНСК с фирма-изпълнител и определяне на датите за принудително изпълнение на заповедта за премахване на четирите едноетажни масивни сгради в местността "Кладери" в землището на с.Емона, в Сектор Бургас при РДНСК-Югоизточен район са представени данни за настъпила промяна в собствеността на имота, за която органите на ДНСК не са били известени и не са имали информация при провеждане на законоустановените процедури по премахване на незаконните строежи. С оглед на това обстоятелство, следва да се има предвид, че органите на ДНСК са длъжни да отчетат настъпилите и установени в хода на административните производства промени по отношение на собствеността и носителите на ограничени вещни права в имота, тъй като за законосъобразното провеждане на регламентираните със Закона за устройство на територията /ЗУТ/ процедури по премахне на незаконни строежи се събират необходимите данни за установяване на заинтересованите от премахването лица, които следва да бъдат надлежно уведомени за издадения акт, заповед, писмо и др., с оглед осигуряване на конституционното им право да защитят своя интерес. Последното е наложило повторно обявяване на заповедта на заинтересуваните лица, за които в ДНСК са представени нови данни и обстоятелства, и респективно е наложило отлагане във времето на изпълнението на заповедта, но не и прекратяване на производството по нейното изпълнение.

Отново след датата на сключване на договора с фирмата-изпълнител и определяне на датите за принудително премахване на трите незаконни строежа - двуетажни къщи за сезонно ползване № 1, 2 и 3 в местността "Мишелика" в землището на гр.Обзор, е обжалвано от собственика изпълнението на принудителното премахване по съдебен ред. По подадената от собственика жалба, в Административен съд - гр.Бургас е образувано административно дело №97 по описа за 2011г. на АС-Бургас, по което е постановено Определение от 21.01.2011г. на АС-Бургас, с което се спира производството по изпълнение на Заповеди № РД-14-090/06.02.2006г., № РД-14-091/06.02.2006г. и № РД-14-092/06.02.2006г. на ДНСК.
Определението от 21.01.2011г. на АС-Бургас е наложило спиране на производството по принудителното изпълнение, като след произнасяне на съдебните органи по случая, от ДНСК могат и ще бъдат предприети необходимите последващи действия в съответствие с влязло в сила решение на съда.
Във връзка с насроченото изпълнение на влязлата в сила заповед за премахване на двуетажна масивна жилищна сграда в местността "Митков мост" в землището на с.Черноморец, в Сектор Бургас при РДНСК-Югоизточен район е депозирано Съдебно удостоверение с изх. № 110/2011/19.01.2011г., издадено от Административен съд Бургас, за "... наличието на висящ съдебен спор, предвид което .... Заповед № ДК-02-БС-42/13.02.2008г. не подлежи на изпълнение до приключване на делото с влязъл в сила съдебен акт








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
Градският транспорт в София
Катастрофи в България
Парламентарни избори октомври 2024 г.
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: