До 5 април внасят възражения по режима на защитените зони

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:20 / 17.03.2010
584
До 5 април е срока, в който могат да се внасят възражения по режима на защитените зони, каза Детелина Иванова главен експерт защитени територии и защитени зони в РИОСВ Бургас. Днес пред заинтересованите страни представен проекта за обявяване на защитена зона "Мандра - Пода".

Защитената зона е разположена в землищата на с. Димчево, бургаските квартали Крайморие и Меден Рудник и на територията на селата Константиново и Твърдица. Защитената местност също така заема част от населени места на общините Камено, Средец и Созопол.

Териториите, които влизат там трябва да спазват определен режим като например да не се изгражда вятърни генератори за производство не електроенергия, а само за собствени нужди. Да не се залесяват пасища ливади и мери, и превръщането им в обработваеми земи и трайни насъждения.

По време на срещата присъстващите отбелязоха наличие на известен парадокс - влизат обработваеми земи, които обаче не могат да се обработват. В списъка не е регламентирано какво означава изграждането ветрогенератори за собствени нужди. Детелина Иванова посочи, че именно затова е този срок до 5 април, в който могат да се внесат възражение или предложения, но само и единствено що се отнася до режима на зоните, но не и до дяхната територия, която вече е определена с рещение на Министерски съвет през 2007г.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).