Дияна Иванова: Има раздвижвае на пазара на недвижими имоти в града

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:37 / 02.03.2011
1187
За първите два месеца на 2011 г. има раздвижване във всички сегменти на пазара за недвижими имоти в Бургас, каза Дияна Иванова, председател на Регионалната структура на Националното сдружение "Недвижими имоти".

Тя обясни, че относно ваканционните имоти тенденцията е както и през 2010 г. Основните купувачи на този вид имоти са руснаци. Това, което се наблюдава обаче е по-високи бюджети. "Приключи първото за годината изложение в Москва, отзивите оттам са положителни. Предстои изложение в Санкт Петербург и надяваме и там да има голям интерес от страна на руски купувачи", каза още Иванова. Повече сделки има и при градските имоти. Това според брокера се дължи по-облекчените условия за кредитиране на банките спрямо 2009 и 2010г. Въпреки това обаче интереса е за по-малки апартаменти. Търсят се предимно двустайни или гарсониери в широк център и в комплексите.

"Фактор са и започналите няколко строежа в Бургас на жилищни сгради, което е доста оптимистично имайки предвид, че в последните две години се наблюдаваше много малко строителство. Има и интерес от страна на клиенти за покупка на апартаменти на зелено от строителни фирми, които са се доказали на пазара в последните 15 г", поясни Иванова. 

Продължава и търсенето на старо строителство. То е предпочитано от хората с по-малко финансов ресурс, а и защото този тип апартаменти са с по-голяма квадратурата и самите жилища са завършени, което позволява нанасянето почти веднага. В ценово отношение остават най-скъпите жилища да са в к-с "Лазур" и ЦГЧ, а по евтини са в комплексите "Изгрев" и "Славейков". "Няма причина да има промяна в цената там - "Изгрев" и "Славейков" да са с по-високи цени от центъра и "Лазур". Това са райони, които са развити, те са близко до центъра и до Морската градина. Там строителството е по-ниско, с по-големи aпaртаменти и е нормално цента да е по-висока", допълни Иванова. Що се отнася до наемите на търговски площи там няма промяна, няма спад в наемите спрямо миналата година. Според брокера реконструкциите на централната ул "Александровска", както и на ул "Богориди" не са оказали никакво влияние както на наемите, така и търговци да освобождават обектите.


Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Американска яхтена компания започва ще прави плавателни съдове в ...
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).