"Дивият свят на Източните Родопи" гостува на Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:46 / 18.09.2013
687
От днес жителите и гостите на града могат да посетят изложбата "Дивият свят на Източните Родопи". Тя гостува в Природонаучния музей (ул. Фотинов 30), където ще остане до средата на месец октомври.

Изложбата представя снимки на спиращи дъха пейзажи, прекрасни бозайници, редки птици и влечуги, красиви цветя и загадъчни насекоми. Акцент е снимка на дивите коне тарпани, живели някога в Европа и заселени отново в района на Източните Родопи през 2011 година от проекта "Новото тракийско злато".

Биоразнообразието на Източните Родопи е едно от най-богатите и запазените в Европа: включва 1962 растителни и 4329 животински вида. Намерението на изложбата е да покаже красотата на тези диви чудеса пред най-широка публика, да приближи природата до хората.
Част от снимките "Дивият свят на Източните Родопи" са включени в издадения наскоро пътеводител Кросбил за Източните Родопи (на английския език), предназначен за природолюбители, орнитолози и екотуристи.

Изложбата е организирана от фондация "Новото тракийско злато - България" в сътрудничество с холандската фондация Кросбил Гайдс и Българска Фондация Биоразнообразие.

Изложбата беше представена с голям успех в София, Кърджали, Благоевград, в Посетителския и информационен център на Националния парк "Рила" и в Дирекцията на Природен парк "Беласица".

Откриването на изложбата е на 19.09.2013 (четвъртък) от 17.00 часа в Природонаучния музей Бургас, където организаторите ще проверят какво знаят гостите за този загадъчен район, а за най-добрите ще има награди.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).