Директорът на Спортното: Стремим се винаги да сме първи, като нашия патрон

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:25 / 12.04.2010
1448
Бургаското спортно училище „Юрий Гагарин" отбелязва патронния си празник. То е създадено през 1973г. Няколко думи по повода каза директора на училището Георги Георгиев:

- Г-н Георгиев, днес отбелязвате бургаското спортно училище отбелязва патронния си празник и годишнина от създаването си, как ще го отбележите?
- Добре се чувствам след като през годините сме постигнали толкова много успехи и медали в редицата световни и европейски първенства. Имаме и олимпийски шампион, което е една гордост за спортното училище, а и на града. Ще го отбележим със спортен празник, тъй като това не е кръгла годишнина. Ще направим спортен празник с изяви на наши ученици по художествена гимнастика, лека атлетика борба, баскетбол в зала „Бойчо Брънзов".

- Бихте ли откроил някои от успехите си през последната година?
- В последната година три момчета в дисциплината спортна борба участваха в европейско първенство. Също Надя Йовчева в дисциплината академично гребане се завърна със седмо място от световно първенство, а тази година се надяваме да влезе в призовата тройка на световно и европейско първенство за девойки. Не е тайна, че и тя се готви за олимпийските игри, които ще се проведат в Лондон. Може би малко училища могат да се гордеят с такава състезателка като Надя... Нашата цел е участие в световни и европейски първенства, както и на балкански първенства.

- Днес освен повод за празник е и време за равносметка и проблеми, какви са проблемите на училището?
- Те не са от днес, а са от 37 г откакто е построено училището и това е сградата. На този етап сме разделени в двете сгради - музикално училище и техникума по строителство „Пеньо Пенев". Хубавото, е че от една година започнахме да работим по този проблем. Направихме общежитие, което ние си го ползваме и обслужваме. Дадоха ни етаж от сградата на техникума по строителство, но все още сградния фонд е проблемът, който е на дневен ред.

- Как мислите, ще се реши ли той скоро?
- Надявам се, но да не го коментирам, защото не е от моя прерогатив. Прави се нещо по въпроса и се надявам до края на тази година или следващата да се съберем в едно училище, а пък където и да е то. Нашите ученици са на целодневен режим на работа и едно от изискванията е след тренировки да ги възстановяваме с храната, която е безплатна и с общежитието, също безплатно.

- Колко ученици се обучават в училището и на колко спорта?
- Сега в момента имаме 380 ученици от 12 вида спорт.

- Освен, че имате и годишнина, днес е ден на космонавтиката и авиацията, а патрона ви е Юрий Гагарин...?
- Откакто е създадено училището то винаги се е казвало „Юрий Гагарин" и ние никога не сме се отказвали от името си, носим го с гордост, защото за нас той е първия, който е покорил космоса и такъв е нашия стремеж - да бъдем първи навсякъде. Колко го постигаме е божа работа.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).