Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Директорът на "Бургасбус": Инвестираме в персонала за по-добри резултати
Автор: Екип Burgas24.bg 11:36 / 20.09.2011Коментари (0)1321
©
Стараем се да инвестираме в персонала, за да можем да искаме добри резултати. Създавайки по-добри условия за работа, съответно свършената работа трябва да е по-качествена. Така коментира инж. Петко Драгнев, директор на ОП "Бургасбус" по повод откриването на новия портал към Гаража на превозвача.

"Порталът на "Бургасбус" не е просто портал, а място, където се извършва техническата проверка на всички автобуси, които излизат на работа, както и на здравословното състояние на водачите, които ще работят за деня. Това касае изключително много безопасността на движението и сигурността на клиентите, които полазват услугите ни",каза още инж. Драгнев.

Необходимостта от нов портал идва от това, че старият гараж е строен през 60-те години на минали век и е бил в много лошо състояние и условията за труд не са били добри.

Инвестициите за подобряване условията за труд на работниците в предприятието през последните две години са в размер на 375 000 лева средства на "Бургасбус". Новият гараж включва канал за предпътен преглед от съответните механици, които са на 24- часово дежурство. Те имат задължението да посрещат всички автобуси от работа и на другият ден да ги преглеждат преди да ги пуснат в експлоатация и, ако има автобус, който не е технически изправен, да бъде спрян от движение и върнат в сервиза за ремонт. Изградена е и нова автомивка за външната чистота на автобусите. Целият пункт е снабден с видеонаблюдение, за да може да се контролира по-точно процеса.

Новото - достъпът до гаража става с бариера, която се отваря с електронни карти, така че субектвният фактор е сведен до минимум. Оттам нататък системата ще показва автобусът кога е напуснал автогарата и кога е влязъл там, за да има по-голям контрол върху превозните средства. В тази служба за деня работят 10 души. Механиците са на 24 часова работа, а другите на 12. Драгнев допълни, че автобусите на "Бургасбус" са готови за работа и при зимни условия. Прегледите на автобусите се правят два пъти в годината в оторизиран сервиз за годишни технически прегледи. Два пъти годишно автобусите трябва да минат преглед пред КАТ. А в сервиза на предприятието автобусите минават техническо обслужване на всеки 3 000 километра, " за да може допълнително да се огледат детайлите".

"Всички усилия на община Бургас и "Бургасбус" са насочени в изпълнение на пилотния проект за страната за интегриран градски транспорт, за да може бургазлии да получат качествена , сигурна и европейска услуга", добави директорът.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: