Директорите на бургаски училища правят справка за наличието на втори комплект учебници

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:36 / 17.11.2011
1039
Справка за наличието на втори комплект учебници на училищата в Бургас където има ученици от 1 до 7 клас е поръчала общината до всички директори на тези учебни заведения. Заместник-кмета по "Образование" Йорданка Ананиева посочи, че справката, която трябва да получи общината до края на месеца, трябва да включва готовността на директорите да предоставят втори комплект учебници по випуски, за да се види в които от випуските може това да стане без проблем, къде има проблем и съответно какъв е той.

Втората част от справката са предложения на директорите проблема да се разреши, за да може разрешаването на проблема да бъде разделено по компетенции - компетентност на директорите, от с друга страна това което може и трябва и трябва да свърши Община Бургас и проблемите, с които не може да се справи ще бъдат адресирани до ресорното министерство на образованието, за да се търси решение на централно ниво.след това през декември ще има съвещание с директорите, на което ще се обобщят данните, ще се коментират трудностите.

"За някои от випуските има проблем със втория комплект учебници и те са съвсем обективни. Например за 1 клас - там децата пишат на тях, те се предоставят на учениците които завършват 1 клас не го връщат, в някои от другите випуски има промяна на учебния план и съдържание т.е тези учебници, които са се ползвали от предходния випуск няма как да се предоставят за втори комплект. Има проблеми и те са различни и те могат да се решат от различно ниво на компетентност като ние искаме точно това - да се установят проблемите и да се търсят начини на разрешаването им" , обясни Ананиева.

Според нея тази справка не е закъсняла във времето, тъй като самите директори на учебни заведения работят и още на първото съвещание през септември, преди началото на учебната година, те са получили указания да създадат организация за ползване на втори комплект учебници и съответно са направили всичко необходимо.

"Включително създали са необходимите условия - там където има занималня има места да се оставят учебниците, но проблемите, които са останали неразрешени трябва да се обобщят по някакъв ред. Това че сега поръчваме справката не означава, че до сега нищо не се е правило", бе категорична заместник-кметът в община Бургас.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).