Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Директорите на бургаски училища правят справка за наличието на втори комплект учебници
Автор: Екип Burgas24.bg 16:36 / 17.11.2011Коментари (0)1038
© Burgas24.bg
Справка за наличието на втори комплект учебници на училищата в Бургас където има ученици от 1 до 7 клас е поръчала общината до всички директори на тези учебни заведения. Заместник-кмета по "Образование" Йорданка Ананиева посочи, че справката, която трябва да получи общината до края на месеца, трябва да включва готовността на директорите да предоставят втори комплект учебници по випуски, за да се види в които от випуските може това да стане без проблем, къде има проблем и съответно какъв е той.

Втората част от справката са предложения на директорите проблема да се разреши, за да може разрешаването на проблема да бъде разделено по компетенции - компетентност на директорите, от с друга страна това което може и трябва и трябва да свърши Община Бургас и проблемите, с които не може да се справи ще бъдат адресирани до ресорното министерство на образованието, за да се търси решение на централно ниво.след това през декември ще има съвещание с директорите, на което ще се обобщят данните, ще се коментират трудностите.

"За някои от випуските има проблем със втория комплект учебници и те са съвсем обективни. Например за 1 клас - там децата пишат на тях, те се предоставят на учениците които завършват 1 клас не го връщат, в някои от другите випуски има промяна на учебния план и съдържание т.е тези учебници, които са се ползвали от предходния випуск няма как да се предоставят за втори комплект. Има проблеми и те са различни и те могат да се решат от различно ниво на компетентност като ние искаме точно това - да се установят проблемите и да се търсят начини на разрешаването им" , обясни Ананиева.

Според нея тази справка не е закъсняла във времето, тъй като самите директори на учебни заведения работят и още на първото съвещание през септември, преди началото на учебната година, те са получили указания да създадат организация за ползване на втори комплект учебници и съответно са направили всичко необходимо.

"Включително създали са необходимите условия - там където има занималня има места да се оставят учебниците, но проблемите, които са останали неразрешени трябва да се обобщят по някакъв ред. Това че сега поръчваме справката не означава, че до сега нищо не се е правило", бе категорична заместник-кметът в община Бургас.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Софка заминава
16:40 / 21.09.2024
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: