Димитър Николов провери как върви ремонта в Дом "Майка и дете"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:44 / 15.10.2009
947
Кметът на Община Бургас Димитър Николов и заместник - кметът по образование и култура Йорданка Ананиева провериха днес /15 октомври/ на място как върви текущият ремонт на Дома за медико-социални грижи за деца в к-с „Зорница".

Състоянието на единствения дом „Майка и дете" на територията на общината бе плачевно, тък като повече от 35 години там не е извършван ремонт. В него в момента се помещават общо 165 деца от 1 до 3 г.

Сградата на Дома за медико-социални услуги в Бургас се ремонтира по проект „Красива България" и е финансиран от Социалноинвестиционния фонд към Министерството на труда и социалната политика. Той е на стойност около 500 000 лв., 90 000 лв. от които отпуска Община Бургас. Строително - ремонтните дейности трябва да приключат в края на месец ноември.

Кметът на Бургас Димитър Николов прикани фирмата - изпълнител да ускори ремонта и да приключи по-рано от заявения срок, без това да оказва влияние на качеството на извършените дейности.

Две от физиологичните отделения са вече напълно готови. Поставена е топлоизолация на фасадата на блокове А и Б, нова дограма, подменени изцяло са ВиК и пожаро - известителната инсталации, подовите настилки, боядисани са всички помещения и са обновени всички стълбища и санитарни възли. Остарялото и амортизирано осветление е сменено с ново енергоспестяващо.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).