Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Димитър Николов: Няма да съм кандидат за кмет на всяка цена
Автор: Екип Burgas24.bg 10:51 / 04.02.2011Коментари (2)3594
© Burgas24.bg
Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов беше на посещение във Варна вчера. Там той заяви, че сегашният кмет на Бургас Димитър Николов ще бъде кандидатът на партия ГЕРБ за кметското кресло на предстоящите избори в града.
Публикуваме и мнението на Николов за изказването на вицепремиера. 

"Благодаря на ГЕРБ и министър Цветан Цветанов за доверието и оценката, те няма как да не ме радват. Оценявам партийната подкрепа, но освен нея, за мен е основен въпросът - какво всъщност е мнението на съгражданите ми. И най- вече - кой път искат да следват: на краткотрайното, но пък експедитивно решаване на инфраструктурните проблеми, или на дълготрайните, но пък изнервящи заради по- продължителните строителни дейности решения.

И още, искам да разбера дали хората наистина искат да има правила и могат ли да си го позволят, или смятат, че може да се отложи прилагането им, което ще им спести пари за синя зона или паркинг например, но пък ще виждат ежедневно хаос по бургаските улици.

От няколко месеца имейлът ми е задръстен с жалби на хора, които са недоволни от неудобствата, които им създават течащите ремонти в Бургас. От недоволни от това, че вече се налага да плащат за паркиране в центъра. От огорчени собственици на гаражи и павилиони, затова, че съм ги премахнал.

И аз за себе не мога да реша дилемата- какво предпочитат съгражданите ми. И дали съм на правилния път, този с налагането на нови правила, по които се развиват европейските градове, с очертаването на новите перспективи на Бургас, с тежките и дълги ремонти, макар и не с наши, а с европейски средства. Дали искаме да се възхищаваме на Европа, отивайки на екскурзия, или сме готови на поемем на гърба си неудобството от налагането и случването на техните правила.

Ако бургазлии предпочитат общинските пари да се харчат ежедневно за кърпежи, аварийни ремонти на спукани тръби или пътни участъци, краткотвременните ремонти да стават веднага- в рамките на няколко дни и да създадат временен комфорт, то това означава, че аз НЕ СЪМ техния кмет и няма да искам доверието им отново. Ако са готови да изтърпят месеци дискомфорт, но решаващи проблеми за години напред - с пълна подмяна на канализация, полагане на кабели, цялостно преасфалтиране, прах, с проектиране и създаване на големи обекти- то тогава значи мислят като мен и аз ще съм човека, който ще продължи да работи в тази посока.
Вече не е от толкова голямо значение, дали европейските институции и България ни признаха за фаворит в печеленето на евро- проекти и привличането на външни средства, след като не е ясно хората на Бургас, какво мислят за това.
За разлика от повечето политици през годините, аз в момента долавям повече ропота на недоволните, отколкото на подкрепящите идеите ми съграждани. Може би, защото недоволството е активно, а подкрепата - тиха и пасивна.
И няма да съм кандидат на всяка цена. Съгражданите ми трябва да знаят - Няма да преобърна мисленето си в дребнотемие и кратковременни решения само и само да се харесам и спечеля втори мандат.

Ако реша през следващите месеци да бъда кандидат за кмет, то ще е само ако съм убеден, че съгражданите одобряват стила ми на работа и визията, която имам - че Бургас няма време за губене и трябва да настигне големите.

Ако реша да се кандидатирам, ще кажа на съгражданите си: Никак няма да е леко. Ще върмим сред шум от строителни машини, ще газим в кал, ще дишаме прах, ще плащаме есемеси за паркиране, ще има задръствания заради строеж на новите околовръстни пътища, и всичко ще продължава с месеци.

Новите спортни комплекси, обществени сгради, улици и обходни артерии няма да се случват за дни. Никак няма да е леко. И проблемите ще се решават не за дни със аварийни кърпежи, но пък за години напред. И това ще бъде част от новия облик със стария дух на Бургас."









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Това е най-добрият кмет, който Бургас е имал за последните 30 години. Поне аз до толкова помня!
+1
 
 
Аз бих казал, че все още няма наложени правила, които да се спазват! Когато има правила и някой не ги спазва ( в Бургас е пълно с хора, които не спазват каквото и да било ) трябва да има санкции . Къде са "органите, които трябва да санкционрат? Виждаме, че се обновиха ( боядисаха ) много сфетофарни уредби стълбове за уличното осветление и в същото време минават глупаци и си залепват рекламите върху тях. Нямали кой да санкционира фирмата, която гие дала да се разлепят? Пет фирми са едни дето раздават кредити, друг дето изкупува семеделска земя трети, който имал автошкола и тези клепат всички спирки, стълбове и т.н. , целия град. Нямали кой от общината да ги глоби или някой не си вършат работата!? Същото е положението и с наглите таксита спират върху синята зона и чакат клиенти без някой да им направи забележка от общинска полиция, спират по пътните платна, където има знак забранено спирането, пречат на движението, но никой не може да ги глоби или разкара от платното за движение нищо, че пречат. Когато органите- КАТ , пътна полиция, общинска полиция започнат да глобяват или правят забележка за неспазване на правилата тогава и всички нагледци ще започнат да се съобразяват. А мрънкащи винаги ще има кмете. Сигурен съм, че по-голямата част от хората ви подкрепят, защото виждат, че от много- години на сам някой мисли за Бургас и прави нещо , за да се развива.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
Градският транспорт в София
Катастрофи в България
Парламентарни избори октомври 2024 г.
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: