Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Димитър Николов: Днешният ден доказва, че когато обединим силите помежду си, великите дела се получават
Автор: Екип Burgas24.bg 14:45 / 06.09.2010Коментари (0)821
© Burgas24.bg
Днес е изключително паметен ден, който доказва на нас бургазлии, че когато с общи усилия, пренебрегвайки дребните различия помежду си, обединим силите си, великите дела се получават. Това каза по повод днешния празник кметът на Бургас Димитър Николов.

"Това са го казали нашите праотци и са го доказали, пренебрегвайки неодобрението на Великите сили. В този смисъл и Бургас може да покаже смелост и характер, преобразявайки го в по-добър град", допълни той. Според комодор Георги Мотев, командир на Военноморска база - Атия, България трябва да работи на принципа "Съединението прави силата", а не на древноримски принцип "Разделяй и владей". "На всички бургазлии искам за пожелая в личен план много здраве, късмет и щастие и да работят за просперитета на Бургас под ръководството на кмета Николов", каза той по време на поднасянето на венци и цветя пред Паметника на българския войн. "Много ми се иска да сме по-съединени, защото още преди 125 години хората са проумели, когато един човек, един народ е сам, много по-трудно се получават нещата. Сега в рамките на обединена Европа все повече българи усещат съединението в смисъла на заедност и екипност в работата", посочи Йорданка Ананиева, зам.-кмет. "Това за мен е един светъл празник, които ни кара да се позамислим и да опознаем силата на българския дух в тежки моменти. Това е ярък пример за резултатността на борбата и когато има единомислие на политиката и волята на народа", каза директорът на ОД на МВР-Бургас Милен Димитров.

С поставянето на венци и цветя пред Паметника на българския войн бе отбелязана годишнината от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. По време на събитието бяха изпълнени маршове от представителния духов оркестър на община Бургас с диригент Иван Ганев. Пред Паметника бяха подредени представителни блокове от Военен гарнизон - Бургас в състав Военноморска база - Бургас, Поделение 48940 и Военновъздушни сили. Венци и цветя бяха поднесени от кмета на Община Бургас Димитър Николов, областния управител на Бургас Константин Гребенаров, Общински съвет - Бургас, бургаски депутати и десетки бургазлии.

С празничен концерт на централния площад "Тройката" в Бургас продължиха честванията по повод 125-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Проявата бе организирана от Община Бургас със съдействието на Фондация "Неостаряващите". Народни песни и танци изпълни фолклорната група от клуб "Трета възраст" от к-с "Меден Рудник" с художествен ръководител Станка Желева, както и детски формации от града. На площада присъстваха десетки бургазлии. Много от родителите бяха довели децата си. Празничното настроение се допълваше и от развени български трибагреници. Доста туристи се спираха, за да погледат празничната фолклорна програма. Те дори се снимаха с изпълнителите, които носеха автентични носии.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: