Димитър Николов: Бургас е градът с най-ниска безработица в страната

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:17 / 04.12.2009
829
Бургас е градът с най-ниска безработица в страната, каза кметът на града Димитър Николов. Той каза още, че безспорно кризата се е отразила и в нашия град, но амбицията на местната администрация е да се създадат нови алтернативи за жителите на морския град. „Идеята е повече хора да останат в Бургас и да се развиват тук", каза кметът Николов.

По думите му започването на строежа на АМ „Тракия" ще направи Бургас още по-конкурентноспособен. Кметът каза още, че се работи за развитието на града, той припомни за изграждането на новата индустриална зона. Николов каза още, че много интересни неща са се случили тази година.

"Радвам се, че Бургас успя да съкрати процеса на изоставане в сравнение с останалите градове. Оптимисти ни правят многото проекти, които спечелихме, станахме отличник и първенец. Наскоро Нона Караджова ни похвали, поздрави ни и комисарят по регионална политика. Освен активната културна програма, тази година има много придобивки, като например спортната зала в Меден рудник.

Идеята ни е да изградим още спортни зони, за да развиваме спорта при децата, открихме и нова детска градина в Лозово, защото старата беше в много лошо състояние. Това е дейност, която ние сме длъжни да предоставим на нашите съграждани", каза още Димитър Николов.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).