Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Димитър Георгиев: Бургас е един от най-сигурните градове
Автор: Екип Burgas24.bg 12:01 / 25.04.2012Коментари (0)1129
© Burgas24.bg
Годишен анализ на дейността на Областна дирекция на МВР- Бургас се проведе днес в присъствието на зам.-министъра на вътрешните работи Димитър Георгиев и главен комисар в Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Николай Николов.

Добра оценка за работата на ОД на МВР Бургас дадоха апелативния прокурор Емил Христов и окръжния прокурор Андрей Червеняков, които отчетоха ръст на бързите производства с около 30 % както и на броя осъдителните присъди, което е показателно за високото качество на разследванията и ефективността на разследващите полицаи.

Зам.-министър Георгиев благодари за тази добра оценка и допълни, че през последните години при съвместната работа на органите на МВР и прокуратурата са постигнати добри резултати и са уеднаквени показателите за статистиката. "Ние сме много удовлетворени от това че в момента с прокуратурата имаме статистика, която еднозначно показва резултатите, които се постигат", каза зам.-министър Георгиев.

Той посочи че през изминалата година в Бургаско се отчита намаление на престъпленията срещу собствеността, а това е фактор, който оказва влияние върху чувството за сигурност на гражданите. "Това е намаление с около 9%, което е една доста добра стойност като показател във всички подразделения като домови кражби, грабежи, престъпления срещу моторни превозни средства. Това от своя страна води до превенция и повишаване на самочувствието на полицейските служители. От друга гледна точка имаме 100 % разкриваемост на тежките престъпления като убийства. От седем убийства имаме седем разкрити престъпления. Имаме увеличение на разкриваемостта и при измамите с няколко пункта, като общата разкриваемост в цялостната дейност на полицията е в рамките на 30 % и 27 % , което никак не е малко, като се имам предвид че като интензитет на брой население и се имат предвид приходящите, които няколко пъти увеличават жителите по време на туристическия сезон поставя дирекцията на едно от първите места в страната като показатели по този интензитет. Тази разкриваемост е от изключително значение не само за българските граждани, но и за нашите гости от чуждите държави, което поставя страната ни като една от сигурните дестинации и повишава имиджа на страната ни", посочи зам.-министърът на вътрешните работи.

Висок е процентът на делата, които са мнение за съд. Това задължава ръководството и служителите на Областна дирекция на МВР Бургас и в бъдеще да защитят тези високи показатели - сигурност, неутрализиране на организираната тежка престъпност, посегателствата срещу собствеността и икономическите престъпления, които са постигнали, каза Георгиев. По думите му е много по-трудно един показател да бъде повишен, след като е постигнато едно добро ниво. Той отчете като негативна тенденция увеличаване броя на регистрираните престъпления от малолетни и непълнолетни. Това увеличение е в рамките на 12 - 14% и противодействието на този вид престъпност трябва да е приоритет в работата на полицията през тази година. Приоритет в дейността на полицията трябва да са още престъпленията срещу престъпността, домовите кражби и да се обърне внимание върху превенцията на престъпността , посочи зам.-министър Георгиев. "Бургас е не само най-добрия град за живеене, но и един от най-сигурните градове", каза още Димитър Георгиев.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Софка заминава
16:40 / 21.09.2024
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Хороскоп за деня
Олиото стигна цената на зехтина
Бури и градушки 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: