Димитър Бойчев завежда дело за клевета срещу ТВ Скат

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:01 / 29.01.2009
940
Войната между ГЕРБ и Атака продължава. В ефира на ТВ Скат бяха излъчени компрометиращи информации, според които областният председател на ГЕРБ Димитър Бойчев има връзки с несебърски бизнесмени. Политикът изпрати позицията си относно компроматите:

Позиция на областния председател на ПП ГЕРБ Бургас Димитър Бойчев по повод изфабрикуваните компромати от телевизия СКАТ

Изумен съм от компроматите, които т. нар. "журналисти" от ТВ СКАТ изфабрикуваха за мен. Помия, която засяга и партията, на която съм представител. Заявявам, че ще заведа съдебно дело и искам право на отговор. Ето истината:

През 1987 г. съм картотекиран като нуждаещ се в Община Несебър. Тогава бях на 22 години и живеех в дома на родителите си, където и досега продължавам да живея. По този начин са картотекирани повечето жители на Несебър. Тогава не съм и помислял, че един ден ще се занимавам с политика.

Когато през 1994- 1995г. беше обособен новият квартал "Черно море" между Равда и Несебър, аз, както и всеки друг жител на общината имаше право да получи право на строеж. Да, не съм беден, но всичко съм постигнал с много труд, далеч след въпросната 87 година. И сега като политик смятам, че социално слабите граждани трябва да получават жилища, а не голи терени да се чудят как да ги застроят! По това време Несебър съвсем не беше такова атрактивно място, но апетитите на софийски бизнесмени, магистрати и митничари го направиха такова. Смятам себе си за личност с висок морал. Неморално е , че бяха раздадени места в новия квартал на митничари, съдии, прокурори, жители на Пловдив и София. И всичко това ощетени жителите на община Несебър, между които съм и аз самият.


През 1995 г. ми беше дадено право на строеж, една трета от парцел от 436 кв. м. или 144 кв. м. Заплатил съм за тях 15 840 лв. По силата на този договор съм платил и 7 200 лв., за да бъде изградена инфраструктура. През 2003 г., по време на кметуването на Николай Трифонов, комуникациите бяха изградени и бяха завишени показателите за застрояване. Тогава Община Несебър ме задължи да сключа анекс към договора, с който квадратите ми бяха намалени от 144 на 119. Така бяхме ощетени всички жители на Несебър, на които бе дадено право на строеж. Целта беше външни хора с протекции да получат парцели край морето.

Направих планове за строеж и искам да построя дом за децата си. Смятам, че всеки мъж, който счита себе си за глава на семейство е длъжен да построи поне една къща в живота си. Надявам се и аз да построя своята.


Междувременно, категорично заявявам, че не съм участвал в РДМ- та и друг вид приватизации. Не съм завличал банка, за разлика от други политици. Нямам необслужвани кредити. За ресторант "Нептун" се явих на явен търг с фирма, в която бях съдружник. По- късно продадох участието си.

Единствената недвижима собственост, която имам, е наследство след смъртта на майка ми. Това е една шеста от къща с двор в с. Гълъбец и наследствен дял от апартамента на родителите ми в Несебър. Мога с документи да потвърдя всяка моя дума.

Нямам дори едно камъче моя собственост в Слънчев бряг!

Заявявам още веднъж, че ще заведа дело срещу всяка клевета!


Виж коментарите (0)

Още по темата (60):
16.11.2010 Бургаски мюсюлмани отбелязаха Курбан Байрам на открито, искат джамия
31.03.2009 Община Бургас подготвя заповед за спиране строителството на джамията в квартал "Победа"
27.03.2009 Спряха СКАТ за съветниците, гласували срещу нея
26.03.2009 Комитетът за опазване на зелената среда подкрепи ТВ СКАТ
25.03.2009 ТВ СКАТ: Декларацията срещу нас е абсурдна
25.03.2009 Общинските съветници в Бургас приеха декларация срещу телевизия СКАТ
Още новини от Новини от Бургас:
Американска яхтена компания започва ще прави плавателни съдове в ...
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).