Десетки бургазлии се поклониха пред мощите на Св. Андрей Първозвани

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:07 / 30.11.2011
479
Мощите на Св. Андрей Първозвани са изнесени за поклонение на бургазлии в катедралния храм "Св.Св. Кирил и Методий". Те бяха дарени преди две години на бургаския храм, по повод празника на града Никулден. Десетки жители се поклониха днес пред светеца, който е разпространител на християнското учение по Черноморските държави, каза oтец Петър от катедралния храм.

"Дойдоха много хора на Светата божествена литургия и се поклониха пред мощите на Св. Андрей. Тази частица ни бе дарена, заедно с частица от Светия Кръст. Както знаем има предположение, че е светецът е посетил нашите земи и най вече остров Света Анастасия. Дори там имаше идея да бъде поставен голям кръст, защото светецът е покръстител на славяните, на Балканите и земите около Черно море. Пострадал е мъченически, разпънат на кръст. Той е Първозвани, защото е първият, който е последвал Христос заедно със своя брат Св. Апостол Петър", каза отец Петър.

В днешното трудно време е необходимо хората да имат повече вяра и да се обърнат към духовния си живот, каза още свещеникът. "Виждаме какво става в материалния свят. Идват кризи и човек не знае какво се случва. Идват кризи отвън, а се отразяват на нашата страна. За съжаление и хората са изнервени, притеснени за своето бъдеще и материално оцеляване. Всеки човек се стреми да си осигури своите житейски нужди. Така е устроен сега светът. В България живеем на критичния миниум и виждаме много хора са без средства, и са изпаднали в трудно материално състояние. И затова, когато човек е поне духовно подготвен, по-лесно ги преодолява трудностите. Вярата е много важна, защото без вяра нямаме нищо. Трябва да следваме примера на точно тези Свети апостоли и Светите отци. Виждаме човешкия живот като един миг във вечността и той бързо преминава. Тези дела, които оставим след себе си ще носим след себе си. Духовни плодове трябва да пожънем на земята, за да пожънем и духовно спасение. Амин!", каза отец Петър.

Мощите на Свети Андрей Първозвани ще останат в храма за поклонение до 18.00 часа.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).