Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Депутати от ГЕРБ предлагат увеличаване на бюджета на бургаски университет с 2 млн. лв.
Автор: Екип Burgas24.bg 09:00 / 26.11.2013Коментари (3)610
©
Бивши и настоящи студенти от
"Професор д-р Асен Златаров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Да бъде увеличен бюджетът на университет "Проф. д-р Асен Златаров"-Бургас за 2014 г. с 2 млн. лв, като средствата за това бъдат взети от увеличения близо двукратно бюджет на Държавна агенция Технически операции (ДАТО), който ще бъде предимно за подслушване. Това предложение обявиха вчера бургаските депутати от ГЕРБ на брифинг в морския град. На него присъстваха областният лидер на ГЕРБ-Бургас и народен представител Димитър Бойчев, Диана Йорданова, Иван Вълков и Семир Абу Мелих. Пред медиите те споделиха, че бюджетът на бургаското учебно заведение за следващата година е намален със 106 хил. лв., което е станало ясно след проведена среща с ръководството на университета. Сумата от 2 млн. ще може да се използва за увеличаване обхвата на студентите, които могат да ползват стипендии, както и за финансирането на Медицинския факултет.

Другото предложение на бургаските депутати е 1 млн. лв. да бъдат разпределени от бюджета на МС към българските православни църкви и по-конкретно за довършване на храмове на територията на област Бургас. Депутатите от ГЕРБ са предложили и половината сума да бъде отделена за църковния комплекс "Свети Николай Чудотворец" в к-с "Меден рудник".

"В момента управляващите говорят, че дават повече пари за образование и реално като рамка в бюджета има заложени повече средства. Но това за пореден път противоречи на популистките им изказвания. Неразбираемо е защо бюджета на университет "Проф. д-р Асен Златаров" е намален, както и на всички останали висши учебни заведения в страната. Единствено този на Варна е увеличен, а както знаете министърът на образованието е от там. Необходимо е всички депутати от Бургаски регион без значение политическата принадлежност да се обединят и да подкрепят предложенията ни", заяви Димитър Бойчев.

Той коментира още, че правителството е заложило ръст на икономиката от 1,8 % за 2014 г. от преки инвестиции. "Не е ясно как ще стане това, след като един инвеститор при пристигането си в София, се сблъсква с предвоенно положение в центъра на столицата. Друг тревожен момент, пряко свързан с инвестициите, е Законът за чужденците в Р България, който бе върнат от президента с указ. Той бе променен от ГЕРБ, а сега се опитват да върнат старото му положение. 150 млн. лв. правителството е заложило в приходната част на бюджета от приватизация в БМФ и "Слънчев бряг" АД. Това не е реално изпълнимо, защото от дружеството на курорта не могат да бъдат получени повече от 10 млн. лв., след като има и проблем с инфраструктурата".









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 26.11.2013 г.
0
 
 
Това май са същите "демократи" които демонтираха пътни знаци от неоткрития участък между Карнобат и Петолъчката от магистрала Тракия. Вай аллах , какво търси Семир сред тях ?
Aнонимен
на 26.11.2013 г.
0
 
 
Чудя се на акъла на арабина ! Изглеждаше ми на сериозен човек , как се е хванал с тези боклуци ?!?!
Aнонимен
на 26.11.2013 г.
0
 
 
Къде бяхте преди 1-2 години да ги предложите на Боко!?! Целта ви е доста прозрачна - да подстрекавате студентите , но номера отнаво няма да мине !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: