Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Денят на ромската гордост ще се отбележи в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 16:24 / 02.10.2013Коментари (0)806
© Bulfoto
Младежки доброволчески клуб "Младежта е толерантност" в гр. Бургас ще организира кампания по случай "Roma pride", в която ще се включат ученици, студенти, преподаватели и граждани.

Кампанията, чието мото е "Имам една мечта - да учим и живеем заедно!", включва представяне на презентации за историята, бита, традициите и езика на ромите, които ще се прожектират на 5 октомври, дискусия на тема "Roma Pride", литературно четене на ромски творби. Програмата за 5 октомври ще се състои в заседателната зала на I етаж на Областна администрация Бургас от 10.00 до 14.00 часа. На 6 октомври младежкият доброволчески клуб ще раздава флайери по повод Деня на ромската гордост и ще събира послания пред общината на Бургас. Доброволческият клуб ще вземе участие и във видео конкурса "Гордея се, че съм ром, защото..." и "Аз и моята мечта за ромите".

Младежките координатори на доброволческия клуб, Таня Николова и Велчо Михалев ще дадат пресконференция, на която ще разкажат за дейностите, които планират по честването на Деня на ромската гордост. Пресконференцията ще се проведе от 10:00 ч. на 3 октомври 2013 г., четвъртък, в Младежкия културен център - Бургас на ул. "Гладстон" 39.

Младежкият доброволчески клуб е част от проекта "Младeжта е толерантност - преодоляване на анти-ромските стереотипи сред младите хора".

Център "Амалипе" създаде младежки доброволчески групи по проект "Младeжта е толерантност" и в следните градове: Благоевград, Велико Търново, Враца, Пловдив и Шумен.

Център за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе" е водеща ромска организация, която работи за равноправно интегриране на ромите в българското общество повече от 10 години.

За първи път през 2011 година Център "Амалипе" организира "Roma Pride" кампания, част от европейската инициатива на ЕГАМ (Европейско Гражданско Антирасистко Движение) "Roma Pride". Кампанията ще се проведе в цялата страна, в нея ще се включат Центровете за развитие на общността - структури на Амалипе, формирани в 11 общини, в 8 области, заедно с местните клубове за развитие, а за първа година ще се включат младежките центрове по проект "Младежта е толерантност".

Кампанията в България е част от кампанията "Roma Pride", която ще се проведе в повечето от страните на Европейския съюз на 6 октомври (Дания, Франция, Португалия, Италия, Хърватия, Чехия, Полша, Румъния и България, както и в Норвегия, Сърбия, Черна гора, Украйна и Молдова).









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: