Дена Димова: ОбС трябва да гласува пари за "Училище за родители" в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:50 / 20.10.2011
1816
Дена Димова - кандидат- общински съветник от КП "Ваклин Стойновски за БУРГАС" с поредно мнение, този път относно трудностите човек да бъде родител:

Родителството съществува откакто свят светува. Може би затова хората вярват, че някак от само себе си всеки може да изпълнява тази роля и не е нужно да се овладяват специални знания. Като родител и като учител зная, че това не е така.
Във всички времена изкуството да възпитаваш младите е било най-трудно. Остава най-трудно и в наше време. Времената се менят и хората се менят. Предизвикателствата пред които са изправени днес родителите са много по-различни от тези, пред които са били изправени техните родители и много от нещата, които са били валидни преди години, вече не са. Причината е, че са се променили схващанията за нуждите на децата, техните права, разбирането какви трябва да бъдат целите на възпитанието.

Днес младите майки и татковци се сблъскват с различни проблеми и въпроси. За съжаление в България са твърде малко предлаганите възможности за подкрепа на родителите. За да намерят отговор на въпросите, които ги вълнуват, младите родители черпят информация от интернет. Чудесно е, че да отговори на тази потребност УНИЦЕФ - България започна работа по една нова програма, наречена "Училище за родители-да пораснем заедно".

Тя ще започне следващата година пилотно в няколко общини в страната. Училището ще е достъпно за всички хора, които имат желание и възможност да го посещават, и чиито деца са на възраст от новородени до 4-годишни. Програмата "Училище за родители" ще се изпълнява с помощта на българските читалища и детските градини, които ще предоставят място за срещите на родителите с изявени специалисти в областта на детското развитие.

Тази инициатива трябва да се приветства. И да се развива. Предлагам следващият Общински съвет на град Бургас да гласува средства от бюджета за учредяване в град Бургас на "Училище за родители" в община Бургас, за родители на деца от новородени до 18-годишни. Да възложи на съответната комисия разработването на програма, като се ангажират специалисти психолози и педагози с опит във възпитанието на подрастващите. Да възложи и търсенето на други източници за финансиране. Нека родителите в община Бургас да има на кого да задават въпроса "Как да бъда добър родител?", за да отглеждат и възпитават правилно нашето бъдеще - децата.

Виж коментарите (0)

Още по темата (339):
11.05.2012 Жителите на Дебелт ще избират кмет в неделя
17.02.2012 Бившият кмет на Царево Петко Арнаудов е платил предизборен клип с общински средства
28.11.2011 Бургаският административен съд касира изборите в с. Дебелт
10.11.2011 След жалба броят созополските бюлетини в Административен съд - Бургас
07.11.2011 БСП обжалва изборните резултати в село Рудник
04.11.2011 Бургаски адвокат: Изборите бяха пълен хаос
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).