© Burgas24.bg | | Преди Гергьовден цените са между 4,80 - 5 лв. за килограм живо агне.Това са страшно ниски цени за производителите, защото при тези цени, ние търпим загуби. Интересното е, че фермерите бяхме притиснати с ниски изкупни цени, а потребителят беше натоварен с високи цени на месото.
Това коментира пред "Фокус" Бойко Синапов, председател на Национална асоциация на животновъдите в България.
"Ние няма как да определим цената на месото в магазинната мрежа. Затова внесохме искане още преди 1 - 2 години за наредба за директни продажби, за да може, когато тя влезе, ние като производителите да имаме право да определяме цените в магазинната мрежа.
В момента от нас се изкупуват евтини живи агнета, а в кланиците и в магазинната мрежа, потребителите се натоварват със скъпо агнешко", допълни Синапов.
"В магазинната мрежа преди Великден имаше агнешко месо, което се предлагаше на 15 лв. за килограм. Би било логично, купувайки ги от нас на 4,80 - 5 лв., да няма по-скъпо месо в магазина от 10 лв. |