Ден на отворените врати се провежда днес в Общината

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:05 / 04.12.2009
844
Община Бургас отваря днес вратите си за граждани, които желаят да разгледат сградата на бургаската администрация, да усетят атмосферата на работа, да научат повече за дейностите и историята на институцията.

Денят на отворените врати е едно от многобройните събития, включени в програмата на Община Бургас, посветена на празника на града - Никулден. Инициативата се провежда за първи път и е част от политиката на Общината за прозрачно управление и диалог с гражданското общество.

Денят на отворените врати ще започне в 10 ч., когато в заседателната зала на Общината пред ученици от бургаски гимназии ще бъде представена презентация, запознаваща с историята, структурата, дейностите и символите на институцията. В 10.30 ч. учениците ще бъдат посрещнати лично от кмета на Бургас Димитър Николов в неговия кабинет. След това в зависимост от интересите си те ще се разделят на групи и ще посетят отделите „Строителство", „Здравеопазване", „Бюджет и финанси", „Местни приходи от данъци, такси и реклама", др. За момента участието си в Деня на отворените врати са потвърдили ученици от Гимназия за романски езици „Г.С.Раковски", Природо-математическа гимназия „Н.Обрешков" и Търговска гимназия. Тяхното посещение е част от дейностите, изпълнявани по проект на Община Бургас - "Училището в моя роден град Бургас - любимо и незабравимо", финансиран по програма "Развитие на човешките ресурси" на ЕС.

Паралелно с това, вратите на Общината ще бъдат отворени за всички граждани от 10.30 до 15 ч. На тяхно разположение ще бъдат общински служители, които ще ги посрещнат и разведат из отделите, представляващи интерес за тях, ще им разкажат за това, с какво се занимават, ще отговорят на въпросите им. С оглед по-добрата организация са определени часове за посещения, които ще стават по групи в различните направления: 10.30 ч. - Здравеопазване; 11.00 ч. - Строителство; 11.30 ч. - Административно обслужване, Човешки ресурси и Информационно обслужване и технологии, 14.00 ч. - Евроинтеграция и екология; 14.30 ч. - Стопански дейности.

"Ако искате да научите, с какво се занимава общинска администрация-Бургас, да се запознаете с хората, които работят тук, да зададете конкретен въпрос или просто да видите сградата на Общината отвътре - заповядайте на 4 декември!", подканват от администрацията.


Виж коментарите (0)

Още по темата (22):
06.12.2009 Калата е новият „Бург на годината”
06.12.2009 Бойко Борисов дари частица от кръста Господен на Бургас
06.12.2009 Седмина, сред които и Джон Лоутън, станаха "Почетни граждани" на Бургас
06.12.2009 Кметът Николов в празнично обръщение към бургазлии
06.12.2009 Тържествата за празника на Бургас са в разгара си
06.12.2009 В "Атака" делят празника на две
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).