Делото за катастрофата на АМ "Тракия“ отново зацикли

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
12:39 / 26.06.2013
1661
Днес трябваше да продължи делото за катастрофата на АМ " Тракия", но неявяването на вещи лица, които да оповестят данните от допълнителната авто-техническа експертиза, както и липсата на преводач за обвиняемия собственик на несъществуващата вече фирма за автобусни превози "Ентуртранс" Ениз Ченгел, доведе до протакане на началото цяла сутрин, предаде репортер на Burgas24.bg.

15 минути преди началото на днешното заседание съдия Денчо Стоянов е бил известен по телефона от преводача Гергана Мутафчиева, че е възпрепятствана и не може да се яви в съда. Имала сгрешена дата в графика й и едва за втория от трите дни можела да изпълнява функциите си. Обвиняемият Ченгел бе готов да бъде в съдебна зала, но от прокуратурата заявиха, че се нарушават правата му на защита и по този начин се нарушава законодателството.

Готовност да превежда на обвиняемият изрази Яшар Узун, брат на загиналата Албена, който оповести в залата, че е завършил турска филология, но заради това, че е страна по делото съдът отказа помощта му. Поради тази причина
Съдия Стоянов даде половин часова почивка, в която все пак успя да намери преводач.

Днес трябва да бъде изслушана психиатричната експертиза на шофьора на автобуса-убиец Светослав Димитров.Т рябваше да бъдат представени и резултатите от допълнителната съдебно-техническа експертиза, но поради ангажираност на вещите лица-експерти вероятно изслушването ще стане на следващото заседание- през септември.

Така вече втора година близките и роднините на загиналите 9 души, и пострадалите 11 очакват присъда над тримата обвиняеми-собственика на "Ентуртранс" Ениз Ченгел, шофьорът Светослав Димитров и началникът на техническия отдел на фирмата Николай Точев.


Виж коментарите (2)

Още по темата (125):
04.03.2016 Интерпол издирва Ениз Ченгел с червена бюлетина
11.02.2016 Интерпол на помощ за издирването на Ениз Ченгел
10.11.2015 Изчезна собственикът на рейса, който погуби 9-има на АМ "Тракия"
21.10.2015 ВКС потвърди присъдите за катастрофата на АМ "Тракия", при която загинаха 9 души
05.01.2015 Общо 25 г. затвор за катастрофата на АМ "Тракия" от 2011 г.
31.07.2014 Ченгел, Точев и Димитров съжалиха за случилото се на АМ "Тракия" през 2011
г.
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).