Делото "Гранити" продължава

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:32 / 28.01.2013
1812
Делото за отвличането и убийството на строителния бизнесмен Стоян Стоянов, по известно като делото "Гранити" продължава днес и утре с разпит на свидетели. Веселина Павлова от пресцентъра на съда съобщи, че преди обяд е пропаднал разпита на двамата анонимни свидетели по делото. Магистрите са обявили, че те са възпрепятствани да се явят. Защита на подсъдимите по делото обаче се противопостави в следобедните часове да бъдат представени експертизите на вещите лица, както е било планувано и настояли делото да продължи с разпит на останалите свидетели и едва след показанията на всички да бъдат представени експертизите. Така на днешното заседание показания дадоха адвокат Златимир Жечев, който е познат на обвиняемия варненки адвокат Галин Костов и на Станислав Михайлов, бивш шев на Агенцията за държавни вземания, който също е обвиняем, но от години е в неизвестност.

Разпитан бе и бе и охранителят и шофьор на убият Стоян Стоянов - Красимир Кондев. Той заяви пред съда че разбрал, че Стоянов не се прибирал след като отишъл да вземе сина му Герман и да го закара на училище, каквото задължение имал.Той описа пред съда срещите, които имал предния ден Стоянов и заяви, че пред него убитият бизнесмен не е споделял да е бил заплашван или разтревожен от нещо. След като разбрал за изчезването му охранителят звънял на Стоянов, но бизнесменът не отговарял. Показания пред съда днес даде и обвиняемият Стоян Петров.

Той направи специално изявление пред съда в което сподели че от една седмица в килията му в бургаския затвор е настанен осъденият за убийство Тодор Недялков Иванов, който непрекъснато го разпитвал за семейство му, за жена му и децата, роднините и за колко са обвиняемите по неговото дело. е в затвора.

"Аз нищо друго не съм му казал освен името си. Притеснявам се, защото мисля че той сигурно може да дой тука в съда като свидетели да каже че съм си признавал.", каза Петров.

Той допълни че е информирал за това управата на бургаския затвор. От своя страна съдия Захарин Захариев разпореди това изявление на свидетеля да бъде изпратено на ръководството на бургаския затвор за да предприемат мерки. Петров поиска мярката му "задържане под стража" да бъде променена в по -лека защото з като така или иначе има влязла в сила присъда за убийство. Утре делото продължава също с разпит на свидетели.

Бизнесменът Стоян Стоянов изчезна от гаража на дома си на 6 март. 2008 година. По- късно в гориста местност до Дюлински проход бяха открити останките му. За отвличането и убийството му са обвинени петима души: Стоян Петров, Галин Костов, Стоян Колев и Нено Стоянов. Сред тях е и бившият директор на Агенцията за държавни вземания Станислав Михайлов, който е в неизвестност от години. Смятаният за физически извършител на убийството Манол Хаджиев по-късно също беше убит.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (59):
10.03.2020 Оправдаха обвиняем в отвличането и убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов
18.07.2017 Вече има присъда по делото "Гранити“
13.10.2015 Разпитаха анонимен свидетел по дело за отвличане и убийство на бургаски бизнесмен
27.04.2015 Окръжен съд - Бургас отложи делото "Гранити"
06.03.2015 Върнаха за ново разглеждане делото "Гранити"
09.12.2014 Подсъдимите по делото "Гранити" поискаха да бъдат оправдани
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).