Дават за образец плаж "Бургас-север"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:33 / 06.06.2012
1294
Плаж-еталон за подражание беше всеобщото мнение на проверяващата комисия за морски плаж "Бургас-север". Над 3 часа продължи проверката на 9-членната комисия, в която участваха представители на "Морска администрация", на Българския червен кръст, на Регионалната инспекция по околна среда и води, на Регионалната здравна инспекция, на полицията и на общинска администрация Бургас.

На плажната ивица има разположени 14 спасителни поста с 26 спасители. Стопанисващата фирма "Бургас бийч" е сключила договор с лекар от Военно-медицинска академия за лято 2012, който вече е пристигнал. Освен лекар-реаниматор има и медицинска сестра, които ще работят с изцяло оборудвана линейка.

На плажната ивица има нови душове, 6 подхода за трудно подвижни граждани на плажа, а площта на преместваемите заведения за хранене е под 1%. Вече са разположени 12 преместваеми сартифицирани тоалетни за обществено ползване и други 9 в самите заведения. Концесионерът Атанас Атанасов инвестира в нов водопровод и за първи път ползването на душовете няма да се отрази на налягането на водата в заведенията.

Броят на заведенията за обществено хранене е 9 и е по-малък от одобрените по схема от МРРБ и Община Бургас, които са 11. За сравнение миналата година тези обекти бяха 21.

Концесионерът е решил да не допуска моторни водни атракциони на плаж "Бургас-север", за да осигури спокойствие на летовниците и преди всичко на малките деца.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).