Дариха 4 тона прясна риба на социално слаби бургазлии

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:34 / 18.02.2010
811
Само няколко дни след като похапнаха от деликатесния калкан потребителите на социалния патронаж в Бургас ще пробват вкуса и на друг морски деликатес, какъвто е хамсията. 4 тона от прясната риба, уловена от бракониери, бе дарена днес /18 февруари/ на Домашния социален патронаж в града от директора на Изпълнителна агенция „Рибарство и аквакултури" - Бургас Янчо Янев.

Снощи при поредната проверка на служители от Териториално звено на ИАРА в Бургас и Гранична полиция са заловени и конфискувани 6 тона и 95 кг. хамсия, незаконно уловена в района на пристанище Созопол. При акцията е установено, че фирмата няма издадено разрешение за риболов.

Предният ден отново при извършена проверка служителите на ИАРА - Бургас са заловили още 3 тона. Обезщетението, което трябва да бъде изплатено на ИАРА за причинени вреди на рибните ресурси за всичките 9 тона възлиза на 18 000 лв., отделно от тази сума ще бъдат наложени и наказателни санкции за бракониерство.

Дарението прие заместник -кметът по здравеопазване и социални дейности на Община Бургас д-р Лорис Мануелян.

От прясната хамсия, приготвена по разнообразни и вкусни рецепти, ще похапват повече от месец всички 750 потребители на Домашен социален патронаж и социалните трапезарии в Бургас.

Останалото количество от конфискуваната риба ще бъде предоставено на социални и старчески домове в общините Приморско и Созопол.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Нещо ново тръгва от Бургас
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).