Данъчни следят "кухи" фирми да не стопят осветления оборот по Черноморието

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:24 / 16.08.2010
5124
Изпълнителният директор на Националната агенция по приходите Красимир Стефанов е възложил на Звеното за борба с данъчните измами постоянно он-лайн наблюдение на счетоводството на проверяваните най-големи търговски и увеселителни заведения. При проверките на инспекторите на НАП по Северното и Южното Черноморие последните два уикенда в техните приходи бяха установени драстични разлики между реалните и отчетените обороти. Красимир Стефанов заяви: "Получихме информация, че фирмите започват да търсят фактури от "кухи" фирми, за да могат да стопяват този осветлен оборот. Възложил съм на звеното за борба с данъчните измами да наблюдават счетоводството на тези дружества, както се казва он-лайн, за да не им позволим да направят подобни "кухи" сделки и с това да се стопи както дължимото ДДС, така и печалбата".

През последните два уикенда са проверени около 15 от най-оборотните заведения по Черноморието. В резултат на присъствието на данъчните, са осветлени около 1,5 милиона лева оборот, който нямаше да се декларира. Това представлява 300 000 лева ДДС плюс корпоративен данък и т.н.

По думите на Красимир Стефанов - укриването на обороти не е еднократна практика. "Това е една практика, която, както съм си говорил с мои колеги, е трупана в продължение на десетина години: национален спорт за криене на обороти и данъци", коментира той.

Източник: агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).