Да си спомним 2009 със събитията в Бургас през... февруари

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:20 / 24.12.2009
717
2009 година бе пълна с интересни и вълнуващи събития. Burgas24.bg проследи за вас всичко, случващо се в града и най-важното от страната и чужбина и ще ви припомним част от събитията през годината в 12 обзорни статии - по 1 за всеки месец от годината.

Февруари бе белязан с няколко важни съдебни процеса. 22-годишният Владислав Янчев получи доживотна присъда за убийството на приятелката си в Карнобат. Доживотна присъда от Окръжния съд получи и убиецът от дискотека "Елит" Атанас Апостолов. Делото обаче все още се точи в по-висшите инстанции.

С вандалски надписи осъмна паметника Альошата в средата на месеца. Заплашителни надписи се появиха и на фасадата пред офиса на съветника от ГЕРБ д-р Антонио Душепеев.

Двама работника загинаха през месеца при отделни инциденти в Лукойл Нефтохим и на строителен обект в Приморско. Община Бургас се намеси на два пъти със сериозни казуси, свързани с незаконно самонастаняване - когато изгони самонастанили се роми край жп линия до Славейков и когато направи опит да разруши незаконната зеленчукова борса.

Два сериозни инцидента имаше и с учебни заведения. Проблемно дете от ДДЛРГ "Ал. Г. Коджакафалията" удари учителка и я рани сериозно в окото. Поради намесване в учебния процес беше забранено на родителите на деца, учещи в СОУ "Кирил и Методий" в центъра да влизат в сградата.

В края на месеца пък започна и скандалът с почетния консул на Русия в Бургас Тонко Фотев, обвинен в блудство с дъщерята на Ивайло Зартов - Анна Качарава.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).