Да си спомним 2009 със събитията през... май

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:30 / 27.12.2009
1171
2009 година бе пълна с интересни и вълнуващи събития. Burgas24.bg проследи за вас всичко, случващо се в града и най-важното от страната и чужбина и ще ви припомним част от събитията през годината в 12 обзорни статии - по 1 за всеки месец от годината.

 

В началото на месец май при неприятен инцидент със зло куче пострада малко дете, за което докторите се бориха няколко часа. Поредният скандал в СОУ "Кирил и Методий" този път бе за неправомерно събиране на пари от родителите за банкет на учителите. 15-годишният Митко, който стана известен с мечтата си да бъде шофьор на автобус, направи първото си заемане на рейс.

Няколко от собствениците на заведения в Морската градина се оплакаха, че най-вероятно ще фалират. В парка покрай морето бяха издигнати и най-високите пилоти на знамена на България и ЕС. Бургазлии пък гласуваха положително в анкета на общината за това дали има Синя зона в града или не.

Две знакови дела приключиха на различни инстанции. Максим Стависки бе осъден окончателно на 2,5 години условно и 5 години изпитателен срок след като уби един човек и прати друг в кома, шофирайки пиян. На първа инстанция пък Евгени Ганев бе осъден на 20 години затвор за убийството на студента Тодор Стоев в заведението "Бохем" в центъра.

През май стана ясно, че една от най-известните рок-банди в света Faith No More ще дойдат в Бургас на фестивала Spirit of Burgas, на който Burgas24.bg бе медиен партньор. Беше представен и проекта на Митко Събев за реконструкция на стадион "Черноморец" в Акациите, по който обаче все още няма никакво развитие. Лукойл Нефтохимик пък стана държавен шампион по баскетбол при жените след като спечели финалната серия срещу Дунав Еконт.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).